Projekt: saja naise rinnad – sellised on tõelised naised

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bare Reality projektis osalenud naised
Bare Reality projektis osalenud naised Foto: Youtube

Briti fotograaf Laura Dodsworthi sõnul on meedia loonud naistest väära pildi.

Ta tahtis avalikkuse poolt loodud iluideaali ümber lükata käivitade projekti Bare Reality, mille raames jäädvustas 100 naist ja nende rinnad ning tõi ära nende lood.

Dodsworthi sõnul on naiserinnad läbi aegade olnud vaatlusobjektid, neid ülistatakse ja nende abil on võimalik reklaamida ja müüa kõike.

«Minu fotoprojekti eesmärgiks oli näidata tavalisi naisi sellistena, nagu nad on. Nad on naiselikud ja seksikad. Meedias me näeme niiöelda töödeldud naisi, kes vastavad teatud mallidele. Neil naistel on enamjaolt suurendatud rinnad, et need ideaalsemana ja «standarile» vastavad paistaksid. Ka levivad meedias naistest töödeldud fotod,» teatas fotograaf.

Ta lisas, et avalikus ruumis on kõikjal naisterindadest pilte, kuid neil ei ole tõelisi naisterindu.

«Naiste tegelikud rinnad on tabu, need peidetakse ja töödeldakse,» jätkas Dodsworth.

Projektis osalenud naised selgitasid, kuidas nad suhtuvad naistest loodud ideaalpilti ning mida nad tunnevad.

«Rinnad esindavad seksuaalsust, naiselikkust ja emalikkust. Nende tähtsaim ülesanne on toita last. Lääne kultuuris on naiserinnad ka seksuaalobjektid. Naised tahavad olla sellised nagu nad on, mitte olla kõik ühesugused. Olen uhke naiste üle, kes julgesid oma keha näidata ja on oma rindade üle uhked,» lausus fotograaf.

Osa projekti videost saadavast tulust annetatakse rinnavähi vastasele kampaaniale. Naiste lugudest ilmub raamat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles