Air France´i piloodid keelduvad lendamast Ebola riikidesse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air France´i lennuk
Air France´i lennuk Foto: SCANPIX

Prantsusmaa lennufirma Air France piloodid teataid, et keelduvad lendamast Lääne-Aafrika riikidesse, kus on Ebola-puhang.

Pilootide protestile eelnes stjuardesside samalaadne protsest, edatsab The Local.

Prantsusmaa lennundustöötajate ametiühing esitas Air France`ile petitsiooni, et Ebola riikidesse ei lennataks seni kuni haiguspuhang seal kontrolli alla on saadud.

Pilootide esindaja Julien Duboz selgitas, et tegelikult ei olen neid piloote, kes Ebola riikidesse lennata kardavad, väga palju.

Duboz lisas, et Ebola riikidesse lendavate pilootide sõnul tehakse seal kõik, et haiguspuhangust jagu saada.

«Air France`i töötajate ning ka Aafrika ega Euroopa päritolu reisijate seas ei ole seni Ebolasse haigestumist ette tulnud,» lisas esindaja.

Air France`i töötajate esindaja François Hamant sõnas, et Lääne-Aafrikasse lendamisest keelduvaid piloote ega stjuardesse ei oota ees distsiplinaar- ega rahalised karistused.

Lääne-Aafrika Ebola riikide juhid on tänulikud, et Air France ja veel mitmed lennufirmad ei ole neisse riikidesse lendamist peatanud.

Praegustel andmetel ei lenda Air France vaid Sierra Leonesse.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andemetel on Lääne-Aafrika riikides haigestunud Ebolasse üle 4000 inimese ning surnud on rohkem kui 2000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles