Šamaanid kogunesid Siberisse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siberi šamaan
Siberi šamaan Foto: Wikipedia.org

Maailma erinevatest paikadest pärit šamaanid kogunesid Siberisse Tõva vabariiki Khorum Dagi neli päeva kestnud festivalile.

Festivalil osales šamaane Mehhikost, Mongooliast, Gröönimaalt, Valgevenest, Venemaalt ja Lõuna-Koreast, edastab Daily Mail.

Šamaanide sõnul valisid nad kokkusaamise kohaks Siberi, kuna seal on head energiad ning sobiv paik m esivanemate hingedega suhtlemiseks.

Šamaanid mediteerisid ning viisid ka läbi mitmeid rituaale, mille juured ulatuvad sajandite taha.

Samuti toodi jumalatele ja vaimudele loomi ohvriks.

Šamaanirituaale jäädvustanud fotograafi Aleksander Nikolski sõnul ei meeldinud  šamaanide kokkutulek kohalikele.

«Khorum Dagi peetakse eriliseks paigaks ning arvatakse, et sealseid hingi ei tasuks segada. Hinged oleks nagu seda kuulnud, sest esimesel ööl puhkes torm,» sõnas fotograaf.

Valgevene šamaan Irina Darina sõnul on Tõva väga erilise energiaga piirkond, kus asuvad võimsad mäed ja iidsed matmispaigad.

Festivali leheküljel seisab: «Taevaisa ja maaema valvsa pilgu all tulid kokku maailma vägevamad šamaanid, kes oma rituaalidega loodavad luua maailma rohkem rahu ja harmooniat».

Šamaanid kandsid rituaali läbi viies traditsioonilisi värvikirevaid rõivaid ja peaehteid.

Teooria kohaselt asustasid Põhja-Ameerika Siberist pärit hõimud, kes ületasid 13 000 – 14 000 aastat tagasi Beringi väina kui seal oli maakitsus.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles