Palju õnne! Liine Jänes jõudis Itaalias Martini auhinnamängu esikolmikusse

Anu Saagim
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imeline Martini Royal nädalavahetus Monzas, kus loosi läks Porsche.  Palju õnne Liine Jänesele, kes sai super koha esikolmikus! Porsche võit läks seekord Gruusiasse.
Imeline Martini Royal nädalavahetus Monzas, kus loosi läks Porsche. Palju õnne Liine Jänesele, kes sai super koha esikolmikus! Porsche võit läks seekord Gruusiasse. Foto: Martini

Martini Eesti auhinnamängu võitja Liine Jänes (23) jõudis nädalavahetusel Itaalias toimunud rahvusvahelises finaalis esikolmikusse. Peaauhinna, legendaarsetes Martini võidusõidu värvides Porsche 911 võitis Sophie Salukvadze (30) Gruusiast.

Foto: Martini

Liine: Kogu see reis pakkus unustamatuid üllatusi ja oli enneolematult kihvt! Eriti viimane ülesanne, kus võidusõitja Ben Collinsi kaassõitjana pidin kiirusel 270 km/h põhjendama, miks just mina peaksin võitma.

Foto: Martini

Selle sõidu emotsioone ei ole võimalik sõnadega kirjeldada! Aga võttis ikka korra põlve nõrgaks küll, kui pärast sõitu öeldi, et jõudsin võistluse esikolmikusse. Kuigi peaauhind Porsche minuga koju ei tulnud, olen saadud kogemuse üle väga rõõmus!“ ütles Liine Jänes, kes Eestis toimunud Martini auhinnamängu võitjana sai võimaluse osaleda Itaalias toimunud suures finaalis.

Võistlejate esimene ülesanne oli luua fotolugu Milanost, Martinist, võidusõidust ja Itaalia elustiilist, mille juures aitas Liinet Eesti meeskond, kuhu kuulusid Elu24 peatoimetaja, Martini auhinnamängu Eesti žürii liige Anu Saagim ja näitleja Juss Haasma.

Teises voorus pidid kõik finalistid sõitma F-1 simulaatoril ja kolmandas ülesandes tuli Ben Collinsi kõrvalistmel ligi 300 km/ h sõitvas autos salvestada video, millega veenda žüriid oma võitjaks tulekus.

Foto: Martini

Tänu kahe esimese ülesande headele tulemustele ja viimase vooru maksimumpunktidele tuli võitjaks grusiinlanna Sophio Sulukvadze, kes võlus žüriid lauluga „Dream a little dream of me“. Teiseks tuli Konrad Bejger Poolast ja kolmandaks Liine Jänes Eestist.

Foto: Martini

„Liine on nii särav persoon – ta oli täiesti õige valik Eestit esindama, ta oli loominguline, lõbus ja humoorikas ning pälvis palju kiidusõnu! Võidust jäi tal ainult pisike sammukene puudu, aga tema julgus ja hakkamasaamine oli täiesti uskumatu ja fantastiline!“ ütles Eesti žürii liige ja Elu24 peatoimetaja Anu Saagim.

Foto: Martini

Nii nagu Liinel, oli ka Juss Haasmal ning Anu Saagimil võimalus Martini glamuursel vastuvõtul kohtuda võidusõitja Ben Collinsi ehk Top Gear´ist tuttava Stigiga, kelle autogrammiga võidusõidu kiivri Liine endale mälestuseks sai.

Foto: Martini
Foto: Martini

Pärast Martini võitja väljaselgitamist kogunesid auhinnamängu finalistid F-1 Monza ringraja äärde, et hoida pöialt Williams-Martini pilootidele, kes pakkusid tõelist võistluspinget: Felipe Massa saavutas kolmanda ja Valtteri Bottas neljanda koha.

Foto: Martini

„Oli väga lahe, meeldejääv ja meeleolukas nädalavahetus Martini külalisena Milanos, mida jääb eredalt meenutama F-1 võidusõit Monzas. Selle ala tulihingeline fänn ei ole ma kunagi olnud, kuid televiisori vahendusel ei saa sellist kogemust, kui vaatad võidusõitu stardijoone kõrvalt. Tõeliselt lahe oli võidusõidu maailmast osa saada ja olla sellele nii lähedal. Tõelist võidusõidu oskust, adrenaliini ja kiirust kogesin, kui sain võimaluse Ben Collinsi kõrvalistmel tema võidusõidu oskusi näha ja omal nahal tunda. On erakordne, et Martini tõi üheks nädalavahetuseks kokku nii palju erilisi, säravaid ja andekaid inimesi,“ ütles näitleja Juss Haasma.

Foto: Martini

Martini on 1863. aastal Itaalias asutatud kõrgekvaliteediliste veinide, vahuveinide ja vermutite tootja, kes kuulub Bacardi gruppi. Eestis esindab Bacardi tooteid, sealhulgas Martinit AS Liviko.

Foto: Martini

Elu24 uuris noorelt tartlannalt Liine Jäneselt, millised olid tema Martini nädalavahetuse eredaimad hetked Milanos ja Monzas vormel F-1 ringraja ääres.

Liine: Siin ei ole vist kahtlustki, et see oli sõit Ben'iga 270 km/h, selline kiirendus ja selliselt kiiruselt äkkpidurdus tekitavad kirjeldamatut tunnet, mida peab ise kogema, et seda mõista.

Ben Collins märkas sind juba esimesel kokteilipeol, millest vestlesite ja kas sabaots tähelepanust pisut kerkis ka?

Jah, jäime päris pikalt vestlema - võistlusest ja sellest, mis meid siis alles veel ees ootas, natuke tegime niisama nalja ja lõpuks kuidagi jõudsime isegi tööasju arutada. Sabaots kuskile kerkima ei hakanud, aga tore oli temaga tuttavaks saada sellegipoolest.

Foto: Martini

Finaalis pidid hakkama saama kolme ülesandega - tegema neli fotot, mis sobiks Martini brändi ja elustiiliga, sõit vormel F-1 simulaatoris ja 270 km/h Porsche 911 `s. Milline neist kõige keerulisem oli? Kas jäid ise oma tulemustega rahule?

Simulaator oli isegi ehk kõige raskem, kuna seda ei saanud seal läbi proovida ja pedaalitunnetust oli päris raske tabada. Samuti oli fotode tegemine üsnagi aeganõudev ja keeruline ülesanne, koos oli neid aga lõbus teha ja ise jäin tulemusega väga rahule ja tagantjärele midagi ei muudaks - saime Milano linnaga tänu sellele ülesandele natuke paremini tuttavaks. Samuti otsustasime ühe pildi tegemiseks ka tüdrukutega kõik purskkaevu ronida, mis kujunes üheks võrdlemisi lõbusaks ürituseks.

270 km/h Porschega, oli see sinu elu kiireim sõit? Pidid kirjeldama Martini elustiili. Millega juhi kõrval, tohutu kiirusega sõites, hakkama said?

Päris kindlasti oli see minu elu kiireim sõit. Ja kui uuesti Ben'iga just kokku ei satu või mõne vormeli kõrval istuda ei saa, siis ilmselt see ka jääb kiireimaks sõiduks. Kuna meist tehti 60-sekundiline film (umbes nii kaua see sõit kestis), siis oli mõte, et teha midagi lõbusat, mida hiljem tore vaadata oleks.

Seega leppisin rajale sõites Ben'iga kokku, et soovin enne sõitu korraks veel autost väljas käia, et filmile jääks see, kuidas ma justkui autosse istuks. Edasi ütlesin, et mul on Martini peole kiire, et kas ta oleks nõus mind ära viskama, õnneks tuli ta asjaga ilusti kaasa ja ütles et on nõus ja kui kiiresti ma soovin seda teha. Ütlesin siis, et nii kiiresti kui võimalik ja et kuna mul on vaja veel endale ka meik teha, siis oleks tore kui ta seda oma sõiduga ära ei rikuks. Ta ütles et annab endast parima, pärast mida hakkas kohe kiirendama.

Võtsin siis punase huulepulga välja ja hakkasin seda endale peale panema, mõistagi oli see antud oludes päris keeruline ja kõik läks üle äärte (mis oli nii ka plaanis), pärast seda ütlesin talle, et ta rikkus ju mu meigi ära, ta vaatas otsa, hakkas naerma ja ütles et mul on midagi hammaste peal ka, küsis siis veel, et kas ma silmi ei värvigi.

Küljepeeglisse vaadates siis natuke justkui sättisin neid värvitud huuli seal ja küsisin, et kas see on kõik mis ta suudab, et ma ju ütlesin, et mul on peole kiire. Lõpuks kui kohale hakkasime jõudma, siis ta veel ütles, et äkki tahan natuke veel huulepulka lisada ja siis hakkas kohe pidurdama ja itsitama - sellel hetkel huuli värvides oleks vist küll terve näo saanud veelkord ära mäkerdada. Kui kohale jõudsime, ütlesin, et mind ei huvitagi see pidu enam eriti ja me võiks hoopis seda uuesti teha.

Foto: Martini

Olid viimase kolme finalisti hulgas poodiumil. Mida tol hetkel tundsid, võiduauto oli vaid sammukese kaugusel?

Kui öeldi, et kutsuvad kolm finalisti välja ja siis teisena öeldi, et "Estonia", siis oli ikka jube hea tunne. Põlv natukese värises all ja hea oli, et nii paljud olid sealsamas ka kaasa elamas ja kiljumas.

Foto: Martini

Kirjelda pisut muljeid ka Monza vormel F-1 pühapäevaselt võistluselt. Kas oled üldse vormeli fänn?

Täiesti uskumatu kui vinge see seal kohapeal on. Olen olnud fänn sellest ajast kui olin umbes 4-5-aastane, ja terve see aeg olen seda telekast vaadanud ning see pole absoluutselt võrreldav sellega mis seal päriselt toimub. Olime täpselt stardiraja kõrval tribüünil ja see kiirus võttis heas mõttes silme eest täiesti kirjuks ja mootorite võimas hääl praktiliselt kurdistas, aga see tegigi selle eriti mõnusaks.

Milline oli sinu selle suve lemmikkokteil?

Kohustuslikuks vastuseks on ilmselt Martini Royale, aga tegelikult olin sellel suvel pigem valge veini fänn. Tegelikult pole ma eriline kokteilisõber ja pigem joon vahukat.

Aga automark?

Päeva lõpuks tundusid Porsched juba nii tavalised, et lemmikuks automargiks jätan sellel korral veel omale armsaks saanud Audi.

Foto: Martini

Milline Martini kokteil on sinu lemmik?

Martini Royale kokteilidest meeldis Rosato versioon rohkem, selline suvine ja värske, eriti koos rohke jääga.

Foto: Martini

Liine: Lisaks veel, et eriti tore oli seda kõige koos Jussi, Kristi ja Anuga teha, sest meil kuidagi jube hästi klappis ja lõbus oli ka. Tore, et nii palju kaasaelajaid oli. Juss oli väga suureks abiks ja toeks ja võttis asja väga südamega. Seepärast oli mul eriti hea meel, et just tema meiega kaasa tuli.

Vaata ka videot Liine kihutamisest 270 km/h Porschega!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles