«Kodutunde» tegijad: meie näeme siin ainult omakasu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutunne
Kodutunne Foto: Reporter.ee

Kanal 2 saade «Kodutunne» remontis esmaspäevases saates ära maja, mille omanik seda seejärel perekonnalt tagasi nõudma hakkas.

Saate abiga vahetati ära hoone katus, majja toodi vee ja kanalisatsioonisüsteem ja remonditi tube. Nüüd aga ähvardab peret lageda taeva alla jäämine, sest maja omanik väidab, et pere on rikkunud erinevaid suusõnalisi ja kirjalikke kokkuleppeid.

Kui vaataja uuris «Kodutunde» Facebooki lehel, kas kõnealuses ostu-müügilepingus on mingi konks, vastas saatetiim:

«Pole mingit konksu, ainus millele müüa apelleerib, on see, et tema käest ei võetud kirjalikku luba ehitustööde teostamiseks. Lepingu järgselt pole vaja luba, vaid müüjat tuleb teavitada. Sõnad «teavitama» ja «luba» on aga kaks väga erinevat asjaolu. Meie näeme siin ainult ja ainult omakasu! Lisaks eelnevale takistab nüüdsest müüja perel ka maja kindlustada, sest tema peab kindlustuse heaks kiitma...»

«Kodutunne» selgitas lepingu tingimusi lähemalt:

«Maja on ostetud laenulepinguga ning omand läheb üle peale viimast osamakset. Maja väärtuseks ostu hetkel kaks aastat tagasi oli 10 000 eurot. Selleks, et saada see laenuga osta, olid ostjad nõus hinnaga 25 000 eurot ning kuumaksetega 250 eurot. Omanik aga tahab nüüd saada 400 eurot kuus!

Pere on panga andmetel kõik osamaksed alati tasunud õigeaegselt ja parandustööd on lubatud, lepingus on klausel: omanikku tuleb teavitada remontöödest ja muudest ümberkorraldustest. Samuti, et kindlustuse peab omanik heaks kiitma. Kindlustus tuli sõlmida kümne päeva jooksul pärast notariaalset tehingut. Seda polnud aga võimalik teha, sest ükski kindlustus polnud seda maja nõus kindlustama, sest tegemist oli nö kuuriga, kus oli eluohtlik elektrisüsteem, korstent ei tohtinud kasutada jne. Seega polnud võimalik perel seda punkti täita, milles omanik/müüja antud peret on asunud süüdistama!

Pärast «Kodutunde» käiku olid kindlustused nõus maja kindlustama summale 55 000 eurot, kuid müüja ei kiida seda heaks ja takistab kindlustuse sõlmimist. Et pere ei jääks segastel asjaoludel nt tuleõnnetuse tõttu oma kodust ilma, tehakse kindlustus täna ilma omaniku loata siiski ära.»

Kanal 2 uudistesaade «Reporter» soovis eile müüjalt loo kohta kommentaari, kuid too keeldus kategooriliselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles