Folgi teist päeva kroonis Pantokraatori kontsert

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Folgi teine päev.
Viljandi Folgi teine päev. Foto: Jelena Rudi

Viljandis kestva XVIII pärimusmuusika festivali teisel päeval kogus enim publikut Põhjala rahvaste pärimusmuusikat, rokki ja Shakespeare`i loomingut segava kultusansambli Pantokraator kontserdile.

Samuti tõid arvukalt rahvast kokku Ale Möller Band (Rootsi) ning Otava yo (Venemaa).

Norra tantsutrupp Frikar meelitas Viljandi spordihoones asuva tantsuteatri juurde nii palju publikut, et kõik saali ei mahtunud.

Teiste seas ukse taha jäänud festivali pealik Ando Kiviberg lubas anda endast parima, et Frikar juba peagi taas Eesti publiku ette jõuaks. «Tegu on äärmiselt andekate ja nõutud tegelastega, mistõttu said nad meie festivalil anda vaid ühe etenduse ning pidid juba öösel Eestist lahkuma. Aga ma olen kindel, et see ei jäänud nende viimaseks esinemiseks siin,» rääkis ta.

Tänasele päevale anti hälestus titelaulutoas, kus kõige väiksemate peolistega laulsid hääled lahti Mari Hanson, Lagle Aim ja Liisi Laineste. Peale selle on tänaste õpitubade programmis näiteks meestetantsutuba Jaak Johansoni, Silver Sepa ning Tarmo Noormaa

juhtimisel ja kaks eesti tantsude õpituba, mida viivad läbi rahvakunstiseltsi Leigarid liikmed.

Kuna Poola Suursaatkonna eestvõttel tähistatakse Eestis sarnaselt ülejäänud Euroopale Chopini aastat, juhatab kell 16.00 Kaevumäel algava Janusz Prusinowski Trio kontserdi sisse presidendiproua Evelin Ilves. Hiljem osalevad president Toomas Hendrik Ilves ja proua Evelin Ilves tantsupõrandal poolakate korraldatavas masurka õpitoas.

Rohelise lava juures on üleval festivali teemanäitus «Esimene tants on...», mis kajastab fotode kaudu Eesti tantsuklubide liikumise ajalugu.Piltidelt vaatab vastu palju tuttavaid nägusid, keda festivali ajal kindlasti ka Viljandi tänavatel kohata võib. Näituse koostas Lüüli Kiik.

Vabaõhukontsertide rea avab kell 14 Austria ansambel Alpin Ramblaz. Päeva kõrghetkedeks tõotavad kujuneda Tsuumi Sound System`i (Soome), Ale Möller Bandi (Rootsi), Omiri (Portugal), Paabli ja Zetode kontserdid. Südaööl Kaevumäe lavale astuv eesti-ukraina ansambel Svjata Vatra toob sedapuhku kuulajateni kava, mis on valminud koostöös DJ P.Julamaga. Ööklubis tantsutab inimesi Kuuba kollektiiv Habana Son Club.

Kokku on tänases põhiprogrammis 22 kontserti, millele lisanduvad esinemised Rohelisel vabalaval.

XVIII Viljandi pärimusmuusika festival kestab pühapäevani, 25. juulini. Festivali teema on sedapuhku «Seest tuleb üks tants!».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles