Pildid: Arnold Schwarzenegger jäädvustati maalile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austria päritiolu Hollywoodi staar ja California osariigi endine kuberner Arnold Schwarzeneggerist tehti maal.

Fotorealistliku maali tegi Austria kunstnik Gottfried Helnwein ning sellel on Schwarzeneggerit kujutatud California vapi ees, kirjutab USA Today.

Maali esitlemine Sacramentos toimus 8. septembril.

Helnwein on varem teinud portreesid näiteks kunstnik Andy Warholist  ning tema pilt on ka ansambli Scorpions albumi «Blackout» kaanel.

Schwarzenegger oli California kuberner 2003 – 2011. Pärast kubernerikarjääri loobus mees poliitikast ning on uuesti tegev olnud filmimaailmas.

Viimati oli tal roll märulifilmis «The Expendables 3», milles lisaks temale on näha tervet pelajaadi 1980. aastate staare.

Schwarzenegger pidas maali avatseremoonial kõne öeldes, et ta unistas USAs Californias elamisest juba siis, kui ta oli Austrias väike poiss.

«Unistasin Californiast iga päev ja teadsin, et kunagi saab minu unistus teoks,» lausus endine kuberner.

2011. aastal läksid Arnold Schwarzenegger ja ta abikaasa Maria Shriver pärast 25 aastat kestnud abielu lahku, kui ilmnes, et mehel oli 14 aastat tagasi nende majapidajanna Mildred Patricia Baenaga suhe. Sellest sündis vallaslaps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles