Grete Lõbu ETV saatejuhtide vahetusest: tahan elu lustida

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saatejuhtide vahetus
Marko Reikop ja Grete Lõbu
Saatejuhtide vahetus Marko Reikop ja Grete Lõbu Foto: Karli Saul/SCANPIX

Ainult loetud päevad on jäänud ETV kodulehel saatejuhtide vahetuse rahvahääletusel osalemiseks, mille tulemusena vahetavad 11 armastatud ETV ekraaninägu septembri viimasel nädalal üheks korraks omavahel saated ära. Uude rolli astuv «Ringvaate» saatejuht Grete Lõbu ütles intervjuus Elu24-le, et tema osalemise eesmärgiks on ennast tavapärasest erinevasse rolli asetada ja seda elu niimoodi lustida.

Grete Lõbu on samal meelel kõigi projektis osalejatega. Ka talle meeldiks, kui see saade, mida tema vahetusenädala jooksul juhtima hakkab, on erinev «Ringvaatest». «Tahaksin, et mul oleks võimalik ennast teistesse rollidesse asetada ja lustida seda elu ka.»

Keda kujutad ette Ringvaate otse-eetris?

Ma arvan, et «Ringvaadet» oleks kõigil huvitav teha, kes selles projektis osalevad. See saade pakub nii palju värvikirevust ja võimalust ennast erinevate nurkade alt näidata. Kõige vähem on siin väljakutset «Terevisiooni» tegijatele, sest need saated on oma formaadilt sarnased. Meil on 6-10 minutilised intervjuud ja siis külalised vahetuvad, pudru ja kapsad läbisegi. Meie vaheline vahetus oleks kõige vähem inspireerivam, ma arvan. Samas ega ma ei ole «Terevisiooni» kunagi teinud, mulle ainult tundub nii.

Milline on teletöö kõige suurem väljakutse?

Et oleks koguaeg huvitav nii endal kui ka teistel ja see rada läheb aastatega aina ahtamaks. Üht-teist on juba nähtud, tehtud ja kogetud. Tuleb leida üles põnevus ning seda edasi anda.

Ka Marko Reikop on öelnud, et Eesti on natukene liiga pisikene selleks, et siit iga päev 60-minutilise saate jaoks materjali leida.

Mees teab, mis mees räägib! Õnneks on meil super toimetus. Seda saadet ei teeks üksi ka kuskil muljal ära. See on oluline, et meeskond oleks hästi hea, aga loomulikult vastab tõele, et kui Eestis midagi juhtub, jooksevad kõik ajakirjanikud sellele tormi. Sellisel juhul on raske leida kedagi või midagi sellest teemast põneva nurga alt õhtuses otse-saates rääkimas. Kui Evelin Ilves oleks nõus rääkima, siis kuulaksime ja pikalt. Vajadusel ka kauem, kui 6-7minutit see oleks pikka kuulamist väärt küll! 

Saatejuhtide vahetuse saated on: 

«Sport» ja Lembitu Kuuse,

«Tõuse ja sära» ja Maire Aunaste,

«Pealtnägija» ja Mihkel Kärmas,

«Aktuaalne kaamera» ja Monika Tamla,

«Foorum» ja Andres Kuusk,

«Prillitoos» ja Reet Linna,

«Osoon» ja Vladislav Koržets,

«Terevisioon» ja Urmas Vaino, Katrin Viirpalu,

«Ringvaade» ja Marko Reikop, Grete Lõbu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles