Ilona Kaldre: naine, kes esiklapse kaotab, kahetseb seda alati

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilona Kaldre
Ilona Kaldre Foto: PBK

Selgeltnägija Ilona Kaldre eksklusiivintervjuu «Seitsmestele uudistele» jätkub lühilugudena ka järgmisel nädalal. Seekordseks teemaks on aga emadus ning laste sünnitamisega seotud valikud.

Tänapäeval on tavaline, et laste sünnitamist lükatakse edasi, sest prioriteediks on esmalt karjääri teha, maailma näha või muul moel iseenda jaoks elada. Ilona Kaldre sõnul on loomulik, et iga naine otsustabki ise, millal sünnitada, kuid kindlasti tasuks kuulata sisehäält ning elukogenud inimeste nõuandeid.

«Lapse saamine on naise jaoks sündmus, mis raputab tervet elu - heas mõttes ja mõnikord ka keerulisemas. On vaja mõista, et laps ei sünni aastaks või paariks, vaid kogu eluks. Kui keegi lükkab lapse saamist edasi teadlikult, arvestades tekkivate raskustega, siis on see tema valik,» räägib Kaldre.

Samas märgib ta oma kogemustele toetudes, et naised, kes on esimese lapse kaotanud, pole hiljem selle üle õnnelikud.

«Kui naisel veel lapsi pole ja ta otsustab esimest mitte sünnitada, siis ta kahetseb. Kahetsus viitab sellele, et ta on teinud vea, mille eest saavad teda säästa ilmselt vaid lähedased inimesed, kes on õigel ajal kõrval ja annavad väärt nõu.»

Kaldre sõnul tasub meeles pidada ka seda, et sünnitamine vanemas eas kätkeb endas riske. «Kõigele sellele võiks mõelda ja tegutseda õigel ajal. Õnneks on võimalus õppida teiste vigadest, mitte neid ise teha,» võtab selgeltnägija teema kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles