Andres Kuusk ETV saatejuhtide vahetusest: nimekirjas pole ühtegi lihtsalt tehtavat saadet

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETV saatejuhtid lähevad vahetusse, Andres Kuusk
ETV saatejuhtid lähevad vahetusse, Andres Kuusk Foto: Jelena Rudi

Eile algas ETV kodulehel saatejuhtide vahetuse rahvahääletus, mille tulemusena vahetavad 11 armastatud ETV ekraaninägu septembri viimasel nädalal üheks korraks omavahel saated ära. Teiste seas osaleb projektis ka saate "Foorum" juht Andres Kuusk, kes Elu24-ga saadete teemal mõtteid jagas.

Andres Kuusk sõnas Elu24-le, et kui ta saaks omale ise saate valida, siis juhiks ta meeleldi spordisaadet, sest see oleks tema jaoks kõige lihtsam ja selle peal ta on ka alustanud. 

"Kõige keerulisem on teha suure formaadiga saateid, mis on viis päeva nädalas eetris ning iga päev peab olema tippvormis," lisas Kuusk.

Lisaks peab saatejuht tema sõnul olema nii mitmekesine kui võimalik. "Võimalus teha erinevaid žanreid on tõsine väljakutse ning neid samamoodi hingega järgi teha on ka kindlasti katsumus," lisas mees.

Kas on mingisugune saade, mille juhtimist Andres Kuus pelgab?

"Kindlasti on Mihkel Kärmase kingad minu jaoks üsna suured, aga kui saatejuhi roll oleks lihtsalt lugeda vahetekste, siis see ei ole nii raske. Pigem oleks keeruline teha Mihkli-väärilisi uurivaid lugusid. Selleks on vaja aega ja pühendumist."

Andres Kuuse sõnul pole nimekirjas ühtegi lihtsalt tehtavat saadet, olgu ta lindi- või otsesaade, igal asjal on omad väljakutsed, ohud ja läbikukkumise võimalused.

Kuusk on juhtunud ka varem asendama kiirkorras mõnda teist saatejuhti. "Kõige ekstreemsem oli umbes tunnise etteteatamisega teha välispoliitika valimiste debatti, kuna saatejuhil hakkas halb. Sõitsin autoga telemajast kiiresti koju, panin ülikonna selga ja tulin saadet tegema. Väiksemaid asendusi on ikka ka aeg-ajalt olnud."

Kelle valiks Andres Kuusk enda asemele "Foorumit" juhtima?

"Arvan, et seal on palju ägedaid kandidaate. Mina vaataks hea meelega Lembitu spordifoorumit või Maire juhitud "Foorumit". Ei maksa arvata, et Maire teeks pehmema saate, ta on väga äge ajakirjanik. Mihklile oleks ehk hea väljakutse, sest ta on peamiselt teinud lindiasju."

Kas Kuusel endal on tekkinud uue projektiga seoses mõtteid, et võiks ise midagi muud teha või hoopis teist saadet juhtima jääda?

"Saladuskatte all võin öelda, et olen ka koguaeg seda teinud. Mõned hakkavad vähem silma, näiteks raadios. Iga paari aasta tagant olen üritanud ka dokumentalistikat teha. Minu soov ongi end viia mugavusstsoonist välja."

Kuusk lisab, et sporti on ta teinud juba pikka aega ja käinud ka olümpiamänge kajastamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles