Richard Bransoni poeg päästeti Šveitsi Matterhorni mäelt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matterhorn
Matterhorn Foto: SCANPIX

Briti miljardäri Richard Bransoni poeg Sam Branson päästeti kolmapäeval Šveitsis Matterhorni mäelt.

29-aastast meest tabas kõrgmäestikuhaigus ja ta vajas meditsiiniabi, edastab The Local.

Sam Branson osales heategevuslikus mägironimises Virgin Strive Challenge, millega kogutakse raha heategevusprojekti Big Change jaoks. Selle asutasid koos Sam Bransoniga ta õde Holly Branson, nende sõbrad ja Briti printsess Beatrice.

Matterhorn oli Londonist alguse saanud 1000-kilomeetrise väljakutse viimane etapp. Väljakutses osalejatel tuli joosta, sõuda, jalgrattaga sõita, matkata ja mägironida.

Mägironijast giidi Kenton Cooli juhitud meeskond oli viimasel etapil 4478n kõrgusel Matterhorni mäel kui Sam Bransonil terviseprobleemid tekkisid.

«Viimasel 250 meetril tekkisid Samil kõrgmäestikuhaiguse sümptomid. Kui me tippu jõudsime oli haigus juba silmnähtav ning ta muutus nõrgaks. Mulle tundus, et ta kaotab teadvuse,» lausus giid videos.

Sam Bransoni isa, ärimehest miljardär Richard Branson jälgis meeskonna liikumist ja oma poja päästmist helikopteriga teisest helikopterist.

«Sam toodi mäelt alla, kuna tal tekkis kõrgmäestiku sündroom. Kõik see leidis aset minu silme all ja ma tundsin end abituna,» lausus inglane.

Matterhorni peetakse Šveitsi üheks ohtlikumaks mäeks. Selle vallutas esimesena 1865. aastal Briti mägironija Edward Whymper. Nüüdseks on sellel mäel hukkunud 450 mägironijat.

Viimase kümne aastaga on seal elu kaotanud kuus mägironijat.

Kõrgmäestiku sündroom  tekib kiirel mäkketõusul õhurõhu ning hapniku osarõhu muutuste tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles