Eesti mees loob eriefekte Hollywoodi kassahittidele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carey Mulligan ja Leonardo DiCaprio filmis "The Great Gatsby"
Carey Mulligan ja Leonardo DiCaprio filmis "The Great Gatsby" Foto: SCANPIX

Artur Vill on 37-aastane Nõmmel üles kasvanud, kuid tänaseks juba 15 aastat Austraalias Sydney's resideerinud arvutigraafik, kelle töö on Hollywoodi kassahittidele eriefektide tegemine.

Austraaliasse sattus Vill 22-aastaselt ja vaid neli aastat pärast Sydney'sse kolimist pakkus kohalik eriefektide firma Animal Logic talle esimest tööd Hollywoodi suurproduktsiooni «Lustakad jalakesed» juures, vahendab Menu «Pealtnägijat».

Lisaks Oscari võitnud linateosele «Lustakad jalakesed» leiab Villi nime veel ka selliste hiljutiste menukite lõputiitritest nagu «Lego film» ja «Suur Gatsby».

Täpsemalt on Arturi töö erinevate digitaalsete tekstuuride ja pindade, näiteks linnusulgede, majafassaadide, maapinna, lume ja muu sarnase võimalikult tõetruuks lihvimine: «Me võtame üle 3D mudelid ja anname neile elu, värvid ja selle, kuidas valgus nendega interakteerub. Kogu tekstuuri ja elemendid võtame fotodelt üle ja paneme 3D mudelite peale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles