Pildid ja videod: Barack Obama päikeselises Kadriorus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ajakirjanikud kogunesid juba varahommikul Eesti Panka, kus keskpäeva paiku algas president Toomas Hendrik Ilvese ja Ameerika Ühendriikide riigipea Barack Obama pressikonverents, kuhu saabuti otse Kadrioru lossist, kus Obama kohtus eesti kooliõpilastega, tutvustati Obama kaaskonda, meie ministreid ning tehti sissekanne Kadrioru lossi külalisteraamatusse.

Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Reaalkooli õpilased Kadriorus president Obamat ootamas.

Foto: Liis Treimann

Barack Obama tegi sissekande Kadrioru lossi külalisteraamatusse. 

Obama kirjutas Kadrioru külalisteraamatusse: «It's an honor to visit Estonia-a nation that shows what free people can achieve together.»

Foto: Liis Treimann

Eesti keelde tõlgituna: «On au külastada Eestit - riiki, mis näitab, mida vabad inimesed saavad ühiselt saavutada.»

Foto: Erik Prozes

Pressikonverents Eesti Pangas algas veidi enne keskpäeva, kuhu ajakirjanikud olid kohale tulnud juba üheksa paiku hommikul, et läbida põhjalik turvakontroll.

Ajakirjanike sõnul olid turvameetmed pressikonverentsil ranged. Kõik Eesti Panka sisenenud ajakirjanikud nuusutas üle ka politsei teenistuskoer. Kes juba pressikonverentsi saali sisenenud oli, sealt enam väljuda ei tohtinud.

Foto: René Velli/presidendi kantselei

Obama tervitas lahkelt Kadriorgu kohale tulnud kooliõpilasi, teiste seas ka Noarootsi valla 10-aastast Kristot.

Läänemaal, Noarootsi vallas, Sutlepa külas elava 10-aastase Kristo Tsarentsi elu unistus oli kohtuda Ameerika presidendiga. «Tahan väga kohtuda Ameerika presidendiga, sest olen tema suur fänn ja mulle meeldib Ameerika. Ema küll ütles, et sellise inimesega kohtumine saab olema võimatu missioon, aga kui midagi väga tahta, tuleb anda endast 110%,» kirjutas Kristo kantseleile saadetud kirjas.

Täna sai väikese poisi unistus Eesti Vabariigi Presidendi Kantselei ees teoks. USA president Barack Obama andis Kristole mälestuseks autogrammi.

Pildil Eesti riigipea, USA president Barack Obama, Kristo Tsarents ning Kristo ema Signe Tsarents.

Foto: Mihkel Maripuu

Vabaduse väljakul sai vaadata president Obama ja Ilvese pressikonverentsi ülekannet.

Vaata pildigaleriid ja videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles