Videod ja pildid: Barack Obama lennuk maandus Tallinnas 6:22

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikide president Barack Obama lennuk maandus täna hommikul Tallinna lennujaamas 6:22.

Foto: Erik Prozes

Tallinna Lennujaamas maandus täna hommikul kell 6.22 Air Force One, millega saabus Eesti visiidile USA president Barack Obama. USA president väljus reipalt lennukist, vestles tervitustsermooniaks lennuväljale tulnud välisminister Urmas Paetiga paar minutit ning istus siis oma autosse. Autokolonnis, mis USA presidenti saatis, oli üle 20 sõiduki.

Foto: Sander Ilvest

President Obamat tervitas esimesena meie välisminister Urmas Paet. Korteež liikus lennujaamast hotelli Swissotel Rävala puiesteel.

Foto: Mihkel Maripuu

Obama kohtub täna president Toomas Hendrik Ilvese ning peaminister Taavi Rõivase ja teiste Eesti valitsuse liikmetega. Samuti kohtub president Obama Tallinnas koos president Ilvesega ka Läti riigipea Andris Bērziņši ja Leedu riigipea Dalia Grybauskaitėga ning esineb Nordea kontserdimajas ettekandega.

Foto: AFP / Scanpix

Politsei soovitab kõigil inimestel, kes soovivad tervitada Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obama autokolonni ja riigipeale lehvitada, minna Narva maanteele Tallinna ülikooli kanti.

«Tallinna ülikooli kant on Obama tervitamiseks kõige parem, kuna seal on head laiad kõnniteed ning jalakäijatele ei ole seal kandis liikumispiiranguid,» ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Martin Luige Postimehele.

Tema sõnul on Narva maantee piirkond Obama tervitamiseks hea ka seetõttu, et USA presidendi autokolonn peaks sealt täna mitu korda mööda sõitma.

Foto: Liis Treimann

USA president Barack Obama visiidi kava:

Visiiti Eestis alustas Obama USA Tallinna saatkonna töötajate ja nende perekondadega kohtudes. Seejärel suundub Obama Kadrioru lossi, kus toimub ametlik tervitustseremoonia ning kohtumine president Toomas Hendrik Ilvesega.

Pärastlõunal väisab USA president Eesti Panka, kus on kavandatud ühine pressikonverents Ilvesega. Seejärel kohtub Obama Toompeal peaminister Taavi Rõivasega, kõneluste teemadeks on kahe riigi suhted, strateegiline ja regionaalne koostöö ning transatlantiline partnerlus.

Seejärel külastab Obama Kadriorus kunstimuuseumi, et kohtuda kolme Balti riigi presidendiga.

Obama liigub Kadriorust edasi Nordea kontserdimajja, kus ta peab kõne tudengitele ning kodanikuühenduste ja poliitilistele liidritele.

Seejärel kohtub Obama koos Rõivasega Tallinna Lennujaama angaaris USA ja Eesti kaitseväelastega.

Õhtul lahkub Obama Eestist, et lennata Walesi, kus 4. septembril algab NATO tippkohtumine.

Vaata pilte ja videosid Obama saabumisest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles