Presidendi residentsi ette kerkis võimas energiasammas!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrioru loss
Kadrioru loss Foto: Peeter Langovits

Vaid loetud hetked enne USA presidendi  külaskäiku tekkis Kadriorgu presidendi residentsi ette võimas energiasammas!

Foto: Avanejad.ee

Nähtuse avastas energiasammaste suhtes väga tundlik Jekaterina Florentina (51), vahendab Avanejad. Lasnamäel elav Jekaterina jalutas parajasti mööda Weizenbergi tänavat kui tundis nahal omapärast kuumatunnet. «Tundsin, et uo, nagu oleks Viimsi spaa infrapunasaunas. Hakkasin kõvasti higistama ja võtsin end kohe rinnahoidjate väele,» räägib äärmiselt lopsakate vormidega daam.

Meeldivat soojust adunud poolalasti Jekaterina heitis murule külili ja higistas nii, et tema alla tekkis aurav poriloik. Lõpuks tüdines proua saunatamisest ja temas tärkas inimlik uudishimu.

«Mõtlesin, et see ei ole ju kuumalaine. Siis nägin, et uo, presidendi maja ees on siuke energiasammas, et oh tšort paberi!» lööb naine nüüdki käsi kokku.

Avanejad palusid Jekaterinal küberneetilise programmi abil joonistada energisammas sellisena, nagu ta seda nägi. Valminud foto jahmatas oma jõulisusega. Presidendi residentsi infotahvli ees on jäme kollane-roheline-punane-must energiasammas!

«Eks CIA (Central Intelligence Agency ehk Luure Keskagentuur – toim) spetsialistid panid selle, et õrn Ameerika külaline ära ei külmuks. Ma arvan, et neid sambaid on üle linna mitmeid paigaldatud. Nii ei hakka Obamtšik meil lõdisema ja räägib ilma värinata oma jutud maha,» selgitab naine.

Kadrioru energisammas on rahva hulgas juba populaarsust kogumas. «Nu kutsusin sõbrannad kah proovima. Nemad nii tundlikud ei ole ja peavad otse samba kõrval seisma, et higistama hakkaks. Opa kui hästi võtab see poorid puhtaks! Aga täna hommikul viisin joodik Mstislavi sinna pead parandama. Patsaanik higistas isegi tallalused märjaks, aga pärast tänas, et pohmell on kadunud nagu Belka ja Laika kosmosesse,» naerab Jekaterina hiigelrindade vappudes.

Naise sõnul on ka Raua tänava ühissauna klientuur hakanud residentsi ees tasuta kuumavanne võtma. Tõesti,  Avanejate püstolreporterile jalutas Kadrioru lossi poolt vastu saunavihtadega varustatud punetavaid härrasid ja prouasid. Kui reporter ise mainitud kohas seisis, adus ta meeldivat soojust ja hakkas siis äkitselt higistama nagu kuumas saunas kunagi! Kes tahab, mingu proovigu sambasaun omal nahal ära. Kauaks seda tõenäoliselt pole!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles