Musta mere rannal loobiti hümni ajal mitte püsti tõusnud naist kividega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Anapa rand
Venemaa Anapa rand Foto: cultureru.com

Venemaal Musta mere ääres Krasnodari krais Anapa rannal päevitanud naine ei tõusnud hümni mängimise ajal püsti ning langes selle tõttu oma kaasmaalaste viha alla.

Sellest juhtumist teatas raadiojaam Ehho Moskvõ, mille ajakirjanikud intervjueerisid naist.

End Svetlanaks nimetanud naise sõnul loobiti teda kividega. Naine oli ta rannas päevitamas, kui sealse baari DJ keeras raadiojaama kanalile, millelt tuli Venemaa hümn. Ta käsutas rannal olnud püsti.

Naise sõnul olevat DJ öelnud, et need, kes püsti ei tõuse, ei armasta oma kodumaad ning käskinud mitte püsti tõusnuid kividega loopida.

Svetlana sõnul tõusis enamik inimesi oma päevituslinadelt ja lamamistoolidelt püsti.

Svetlana enda sõnul seda ei teinud, sest oli väsinud. Naine kinnitas, et sellegi poolest armastab ta oma kodumaad. Naise üllatuseks viskas rannal tema naabruses olnud umbes 50-aastane mees teda kividega.

Svetlana soovitas mehel veel kivisid visata, kui see ta meeleolu paremaks muudab. Mees aga ei öelnud midagi, vaid lahkus.

Svetlana juhtumis kannatada ei saanud.

Anapa rannal juhtunu jõudis 31. augustil Venemaa sotsiaalmeediasse, kus selle paljatas naise õde Natalja. Ta teatas, et mees oli Svetlanat enne kividega loopimist sõimanud.

Anapa ranna juhtum sai sotsiaalmeedias palju vastukaja. Osa kasutajaid oli veendunud, et oma riiki armastav mees käitus õigesti, enamik aga arvas, et tegemist oli vaimselt haige isikuga.

Oli ka neid, kes tõmbasid juhtunu puhul paralleeli  Nõukogude Liidu ajal käibel olnud fraasiga «Kes ei ole meie poolt, on meie vastu».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles