Eghert Söreni uus video on protestiks ülekohtu vastu, mis hetkel maailmas ja Ukrainas valitseb

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelly Saku Suurhallis, Eghert-Sören Nõmm
Nelly Saku Suurhallis, Eghert-Sören Nõmm Foto: Jelena Rudi

Täpselt aasta tagasi osales meie noor tantsija, SIXTINA Tantsustuudio treener Eghert Sören Nõmm «So You think You Can Dance» Ukraina televisiooni versioonis «Tancujut Vsje» ja veetis üle poole aastast Ukrainas.

Vaatamata kriitilisele situatsioonile Ukrainas täna algas eelmisel reedel selle saate uus hooaeg STB kanalil ja kõigil soovijatel on võimalik seda jälgida interneti vahendusel.
 
Kuidas meeldisid Eghertile selle aasta uued tantsijad?
 
«Esimene saade näitas alles ühte osa castingutest ja selle põhjal võib juba öelda, et konkurents on väga kõva ja võistlus eriti pingeline TOP 20 kohtade pärast. Nägin juba mitmeid tuttavaid seal uuesti osalemas, kes eelmisel hooajal pääsesid küll TOP 100 hulka, aga sealt edasi enam mitte.Jälgin kindlasti huviga igat saadet ja eks siis aeg näitab, millised suurepärased tantsijad sellel aastal finaalini jõuavad,» kommenteeris tantsija.
 
Millised on Egherti plaanid nüüd edasi?
 
«Hetkel alustame SIXTINA tantsustuudio 25. hooaega ning juba kohe tuleb hakata mõtlema ka kevadel toimuva suure juubelikontserdi peale. Siia vahele jäävad mul endal veel mitmed võistlused, rahvusvahelised treeninglaagrid ja palju trennide andmisi Tallinnas ning Tartus. Väga oodatakse mind tagasi ka Ukrainasse workshop'e andma, kuid kahjuks on seal valitsev sõjaolukord löönud segi kõigi normaalsete inimeste igapäevase elu. Eelmine aasta Ukrainas on olnud parim aeg minu senises elus ja ma leidsin sealt endale palju sõpru ja tuhandeid fänne. Täna aga kannatavad need mulle kallid inimesed võõraste agressiooni all ja ei saa elada oma normaalset elu, olla lihtsalt õnnelikud ja tunda rõõmu igast päevast. Sellega seoses valmis mul äsja ka uus video, mis on omamoodi protestiks selle ülekohtu vastu, mis hetkel maailmas ja eriti Ukrainas valitseb. Nii palju on ülekohut ja valet, ajupesu ning infosõda meedia poolt. Meie noored soovime ju ainult, et säiliks rahu ja lõppeks verevalamine, et me saaksime ellu viia enda unistusi ja olla lihtsalt õnnelikud. Kahjuks on igapäevaelu hetkel paljude minu Ukraina sõprade jaoks ikka väga karm reaalsus. Video sõnumi kõige paremaks edasiandmiseks leidsin Charlie Chaplini kõne filmist «Suur Diktaator». See monoloog oleks justkui öeldud täna ja praeguse plahvatusohtliku situatsiooni kohta. Loodan, et meie noorte videosõnum jõuab kõigi vaatajateni!»
 
«Suur Diktaator» on 1940. aastal linastunud Charlie Chaplini film, millele ta oli nii stsenaariumi autoriks, produtsendiks, režissööriks ja peosatäitjaks. 74 aastat on möödunud, aga see, millest ta kõneleb, ei ole muutunud.
 
Vaata värsket ja kriitlisest uuest videost!
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles