Roger Moore: James Bondi martinikokteilidega on lõpp

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Moore
Roger Moore Foto: SCANPIX

Briti superspiooni James Bondi kehastanud näitleja Roger Moore nautis kunagi martiinikokteile, kuid nüüd ta ei saa enam neid nautida teist tüüpi diabeedi tõttu.

86-aastasel näitlejal diagnoositi see haigus möödunud aastal ning ta peab olema ettevaatlik nii alkoholi kui suhkru tarbimisega, edastab Daily Mail.

«Oskan teha väga head kuiva martiinikokteili, kuid nüüdseks on sellega lõpp. Suhkru ja alkoholi tarbimisega on lõpp. Saan vaid natuke veini juua,» lausus staar.

Tavaliselt on martiinikokteil džinnil põhinev, kuid seda saab teha ka viinast.

007 filmides joob James Bond martiinikokteile segiloksutatult, mitte segatult. See viitab kokteili valmistamise viisile.

Martiinikokteilile lisatakse tavaliselt kas sidruniviil või oliiv.

Sean Connery oli esimene James Bondi kehastaja, kes jõi martiinikokteile ning kasutas väljendit «šeigitult, mitte segatult». Esimest korda võis seda kuulda filmis «Goldfinger».

Roger Moore´i sõnul on praegu ta lemmikjook alkoholivaba. See koosneb alkoholivabast õllest ning dieetkoolast.

Seitsmes «James Bondi» filmis superspiooni mänginud Moore naljatas, et kui tal oleks elada vaid üks päev, siis jooks ta kindlasti martiinikokteili.

 «Kui mulle öeldaks, et elan veel vaid 24 tundi, siis oleks minu viimaseks söömaajaks paar martiinikokteili, milles on Tangueray džinn, mitte viin, jäätis ja küpsetatud oad,» lausus näitleja.

Moore´i sõnul jõudis ta haiguse jälile möödunud aastal pärast seda, kui ta oma Monaco kodus kokku kukkus. Ta abikaasa Kristina Tholstrup viis ta haiglasse.

Arstid diagnoosisid tal teist tüüpi diabeedi.

Varasemal ajal on Roger Moore põdenud vähki ning talle on pandud südamestimulaator.

Roger Moore mängis seitsmes Bondi filmis - «Live and let Die» (1973), «The Man with the Golden Gun» (1974), «The Spy Who Loved Me» (1977), «Moonraker» (1979), «For Your Eyes Only» (1981), «Octopussy» (1983) ja «A View to a Kill» (1985).

Teist tüüpi diabeeti tekitab kõhunäärme insuliini ala- või ületootmine.

See diabeet võib tekkida seoses rasvumise, vähese liikumise ja ebatervisliku toitumisega.

Seda nimetatakse ka elustiili haiguseks. Teist tüüpi diabeeti saab kontrolli all hoida õige toitumise ja piisava liikumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles