Pere ja Kodu peatoimetaja ajakirja esikaane teksti muutmisest: esimene väide oli mitmeti mõistetav

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves on septembrikuu «Pere ja kodu» kaanestaar
Evelin Ilves on septembrikuu «Pere ja kodu» kaanestaar Foto: Elu24

Täna märkasid tähelepanelikud lugejad, et ajakirja Pere ja Kodu kaant kaunistab rõõmus Evelin Ilvese foto kommentaariga «Meie töös on palju stressi».

Nimelt on juba nädalaid erinevates väljaannetes reklaamitud Pere ja Kodu kaanel Evelini suhu pandud sõnad: «Me sööme liiga palju!», kuid viimases variandis, mis trükki jõudnud, seisab hoopis - Evelin Ilves: «Meie töös on palju stressi!» Tähelepanelikel tekkis küsimus, miks muudeti tsitaati?

Ajakirja Pere ja Kodu peatoimetaja Heidit Kaio kommenteeris Postimehele, et kui ilmus kõmuline Kroonika, läks Pere ja Kodu järgmisel tööpäeval trükki - kõik oli valmis ning muuta polnud võimalik midagi. «Iseasi, kas oleksime tahtnudki,» lisas Kaio.

«Intervjuu ajendiks oli tegelikult aasta aega Pere ja Kodu ning Evelin Ilvese koostöös toimunud parimate koolikokkade tunnustamise kampaania, mis materialiseerus septembris raamatuks «Koolikokkadelt kodukööki», mille kaasaautor on ka Evelin Ilves,» selgitas peatoimetaja kaanestaari valiku tagamaid.

«Samas julgen väita, et Evelin Ilves on meie laste toitumist kõige enam mõjutanud tavakodanik (nii ma julgeks teda nimetada). Olgu see siis läbi Kalevi kommidest transrasvade kadumise, maisisiirupi kahjulikkuse teadvustamise või koolitoidu tervislikkusest rääkimise,» lisas Kaio.

Artikkel ise räägib koolitoidust vast kuuendiku võrra. Küll on seal aga pikalt juttu stressist, meediapaastust, joogast ning nii Evelin Ilvese enese, kui ka terve nende pere toitumispõhimõtetest.

Lisaks tunnistas Heidit Kaio, et pärast Kroonika ilmumist muudeti ka ajakirja esikülje kirja. «Tõsi, kirja me muutsime küll, juhtumisi pärast Kroonika artiklit. Asendasime kirja «Me sööme liiga palju» kirjaga «Meie töös on palju stressi» peamiselt sellepärast, et esimene väide oli mitmeti mõistetav ja võinuks tekitada küsimuse, et «kas perekond Ilvesed söövad liiga palju?» või söövad eestlased liiga palju, sellal kui Evelin Ilvese mõte oli, et niinimetatud valge maailm sööb rohkem, kui nad tegelikult energiat vajavad,» põhjendas Pere ja Kodu peatoimetaja esikaane teksti vahetust.

Ajakiri Pere ja Kodu jõuab müüki alles sel neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles