Ettevaatust: romantilised komöödiad võivad rikkuda armuelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romantiliste komöödiate fänn ootab, et partner teda ka päriselus lillede ja kingitustega üllataks.
Romantiliste komöödiate fänn ootab, et partner teda ka päriselus lillede ja kingitustega üllataks. Foto: SCANPIX

Romantiliste komöödiate vaatamine võib küll pakkuda 90 minutit filminaudinguid, kuid «ja siis nad elasid koos õnnelikult kuni surmani»-tüüpi filmid mõjutavad ka vaatajate endi armuelu, selgus Austraalias tehtud uuringust.

Ligi pooled tuhandest küsitletud austraallasest kurtsid, et romantilised komöödiad oma ebatõepäraste õnnelike lõppudega on rikkunud nende ettekujutuse ideaalsest paarisuhtest, teatas uudisteagentuur Reuters.

Iga neljas austraallane oli kogenud, et tema partner arvas teda intuitiivselt aimavat, mis teisel parasjagu mõttes on. Iga viies vastaja aga nentis, et  partner ootas temalt lilli ja kingitusi «lihtsalt niisama, mitte millegi eest».

«Näib, et meie rahva tohutu armastus romantiliste komöödiate vastu on meid muutnud «ja siis nad elasid õnnelikult kuni surmani» -sõltlasteks. Romantiliste komöödiate tekitatud soojad ning hägused tunded võivad kahjulikult mõjuda ettekujutusele tõelistest inimsuhetest,» ütles paarisuhete terapeut Gabrielle Morrissey uudisteagentuurile Reuters.

«Tõeline partnerlus nõuab tõsist tööd ja tõeline armastus nõuab muudki kui vaid armupalavikku ja «liblikaid kõhus»,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles