John Lennoni tapja: ma olen idioot

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark David Chapman 2012. aastal
Mark David Chapman 2012. aastal Foto: SCANPIX

The Beatlesi legendi John Lennoni tapnud Mark David Chapman vabandas laulja lähedastele ja fännidele põhjustatud valu eest.

Praegu 59-aastane Mark David Chapman lasi 40-aastase Lennoni maha tolle New Yorgi kodu ees 1980. aasta 8. detsembril ja talle mõisteti mõrva eest 20-aastane kuni eluaegne vanlglakaristus, vahendab Sky News.

Foto: JOHN LINDSAY/AP

Eelmisel nädalal kõneles Chapman kriminaalhooldusnõukogu ees, lootes vabadusse pääseda, kuid tema apellatsioon lükati tagasi.

Istungi ümberkirjutusest selgub, et Chapman kahetseb oma tegu.

«Mul on kahju, et põhjustasin sellist valu. Vabandan, et olen idioot ja valisin kuulsuse saavutamiseks sellise vale meetodi,» sõnas ta.

Chapman väidab ka, et ta on paranemise teel leidnud lohutust usust. «Leidsin oma rahu Jeesuses. Ma tunnen teda. Ta armastab mind ja ta on mulle andestanud. Ta on mind elus aidanud uskumatul kombel,» seletas mees.

Kui Chapmanilt küsiti, miks ta otsustas Lennonilt elu võtta, ütles ta: «Ma olin segaduses. Ma vajasin tol ajal palju tähelepanu ja valasin selle välja tema peal. Ma olin langenud depresiooni. Nägin seda väljapääsuna oma kurvast olukorrast. See oli kohutav otsus, kuid ma teadsin, mida ma tegin. Küsisin endalt, mis juhtub, kui ta tapan. Mäletan, kuidas see idee minu peale laviinina valgus ja teadsin, et pean seda lihtsalt tegema. See mõte haaras mind endasse ja ma ei lasknud sellest lahti.»

Chapman lisas, et ta saab siiani kirju biitlite vihastelt fännidelt ja ta mõistab, kui teda vanglast välja ei lasta. Ta on seda üritanud kaheksa korda ja ta saab uuesti proovida kahe aasta pärast.

Foto: HANDOUT/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles