Berliin püüab müüa Joseph Goebbelsi orgiavillat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joseph Goebbelsile kuulunud villa
Joseph Goebbelsile kuulunud villa Foto: dolfing.net

Saksamaa pealinna Berliini võimud püüavad müüa villat, mis kuulus natsi-Saksamaa kuulsale poliitikule ja propagandaminsitrile Joseph Goebbelsile.

Villa asub Berliini kirdeosas aadressil Sõpruse plats 1 ning arvatakse, et just seal valmisid Goebbelsi kuulsad juutidevastased kõned, edastab The Local.

See aga olevat ka koht, kuhu Goebbels kutsus külla Saksamaa tollased filmistaarid. Samuti olevat seal toimunud orgiad, milles osalesid kuulsad natsid.

Pärast Teist maailmasõda läks see villa Ida-Saksamaa sotsialistliku partei noorteorganisatsioonile. Ida-Saksamaa perioodil ehitati hoonet ümber, kuna seal asus kool.

Viimased 15 aastat on see aga olnud mahajäetud.

Villa kannab järve järgi nime Haus am Bogensee ning selles on 70 ruumi. Villa juurde kuulub ka külalistemaja ning järveäärne talumaja.

Villa ülalpidamine on Berliinile seni läinud aastas maksma 150 000 eurot.

Berliini kinnisvarafond püüdis villat erakätesse müüa nii 2006. kui 2008. aastal, kuid keegi ei soovinud siis seda halvas seisus kinnisvara osta.

Kinnisvarafondi esindaja Marlies Masche sõnas, et sel korral on isikuid ja organisatsioone, kes on villa suhtes huvi üles näidanud.

Mache ei avalikustanud, kui palju selle villa eest küsitakse.

Berliinis tegutseva kinnisvaramaakleri Günter Lehmanni arvates võib selle hinnaks kujuneda 15 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles