Video: jäävee väljakutse jõudis Homer Simpsonini

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäävee väljakutse jõudis Homer Simpsonini
Jäävee väljakutse jõudis Homer Simpsonini Foto: Youtube

Maailmas leviv heategevuslik Ice Bucket Challenge ehk jäävee väljakutse on jõudnud menukasse animasarja «Simpsonid».

Särgita Homer Simpson teeb enda arvates jäise väljakutse läbi, valades esmalt klaasitäie külma vett pähe, edastab Daily Mail.

«Simpsonite» produtsendid avaldasid sellel teemal videoklipi.

Pärast enda jääveega ülevalamist esitab Homer väljakutse naaber Ned Flandersile,  joomakaaslasele  Lennyle ja kinnisvaramogulile Donalt Trumpile.

Klipis on edasi näha, et Homer saab ootamatult kaela nii suure koguse jäävett, et see paiskab ta pikali. Steeni ilmuvad ka pingviinid, jääkaru, jäähokimängijad, lumeinimene ja jäätiseauto, mis kõik Homerile peale langevad.

Siis on näha helikopteris naervat Bart Simpsonit, kes selle triki oma isale tegi.

Homer Simpson teatab lõpuks, et jäävee väljakutsega kaasnev rahakogumine aitab tegeleda amüotroofiline lateraalskleroosi uuringutega.

Jäävee väljakutse sai alguse juuli lõpul kui endine Bostoni korvpallur ja nüüd amüotroofilise lateraalskleroosi all kannataja Pete Frates valas endale jääkülma vett kaela heategevusraha kogumise eesmärgil.

Sellest on nüüdseks saanud ülemaailmne fenomen, millega on liitunud paljud kuulsused, kaasa arvatud Robert Downey Jr., Oprah Winfrey, Tom Cruise, Patrick Stewart, Jennifer Lopez, Will, Smith, Matt Damon, George Walker Bush ja veel paljud teised.

Amüotroofilise lateraalskleroosi puhul on tegemist lihaste kõhetumist põhjustava närvihaigusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles