Jaagup Kreemi video: jäävee väljakutsete laine ei rauge!

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaagup Kreem
Jäävee väljakutse ehk Ice Bucket Challenge
Jaagup Kreem Jäävee väljakutse ehk Ice Bucket Challenge Foto: youtube.com

Heategevuslik jää-ämbri väljakutse on jõudnud massidesse ega tundu raugevat. Inimesed kõikjal maailmas, ka Eestis on ennast heategevuslikul eesmärgil külma veega üle kallanud. Üheks tuhandetest on muusik Jaagup Kreem. Vaata tema videot! 

«No nii, tänan ansamblit Põhja-Tallinn ja Hele-Riin Uib'i, kes mulle väljakutse esitasid. Omakorda lükkan ratta edasi veerema. Kutsun välja Kristjan Jõekalda, Elmar Liitmaa ja oma poja Robin Kreem'i,» on Kreemi meisterlikult tehtud video all kirjas. Kas mees teadis, et talle esitas väljakutse ka eilses «Suvereporteri» otse-eetris saatejuht Tanel Talve? Kas see tähendab veel ühte külma dušši?

Ice Bucket Challenge on heategevusaktsioon, mis sai maailmakuulsaks tänavu suvel. Väljakutsega, kallata endale ämbritäis jääkülma vett pähe ja seda filmida, kogutakse raha amüotroofilise lateraalskleroosi ravivõimaluste uurimiseks.  Pärast ülesande sooritamist ja ülekande tegemist edastatakse väljakutse järgnevale kolmele või neljale inimesele. Sündroomi «ALS» fondile on juba annetatud kümneid miljoneid dollareid.

Tänaseks on hulgaliselt Eesti staare katsumusega hakkama saanud. Näiteks Tanja Mihhailova, Lauri Pihlap, Märt Avandi, Evelin Võigemast, Karl-Erik Taukar, Liisi Eesmaa, Argo Ader, Grete Šadeiko, Gerli Padar, Vaido Neigaus, Martin Padar, Hele-Riin Uib, Valdo Randpere, Kalle Palling, Jüri Ratas, Taavi Rõivas, Andres Sõber, Kuno Tehva, ansambel Põhja-Tallinn, Triin Tammert, Anu Saagim, Tanel Talve, Rauno Märks, Andres Anvelt ja ennustame, et käesolevaks hetkeks juba mitmed teisedki. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles