Galerii: Red Elvises möllas Massimos

Elu24.ee peotoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

22. augustil toimus trattoria’s MASSIMO särava ja unikaalse ansambli Red Elvises kontsert. See ansambel on huvitav nii oma funk-rock stiilis muusika kui ka ebatavalise imago poolest, mis on tuntud laulja Elvis Presley vaimus. Noormehed elavad Californias, kuid on pärit Venemaalt.

Foto: Jelena Rudi

Red Elvises on tuntud noor Vene-Ameerika ansambel, mis tekkis 1995. aastal päikeselises Californias. Nad mängivad sütitavat funk-rock stiilis muusikat, mida kuuldes on lihtsalt võimatu paigale jääda. Seejuures esitab ansambel Red Elvises kõik laulud inglise keeles, kuid teadlikult tugeva vene aktsendiga.

Red Elvises esineb peamiselt USA ja Kanada ööklubides ja kasiinodes, kus nende kontserdid võetakse ovatsioonidega vastu. 1996. aastal toimus ansambli Red Elvises esimene kontsert Rusty’s Surf Ranchis (Santa Monica Pier). Aasta hiljem linastus kultusfilm nimega «Kuuekeelne samurai». Selles filmis oli ansamblil Red Elvises väike roll, kuid nende muusikat kasutati filmi heliribal.

Foto: Jelena Rudi

Ansambli laule hakati mängima prestiižsetes raadiojaamades, klippe aga näidati MTV-s kogu maailmale. Ansambli nimi Red Elvises on tõlgitult Punased Elvised. Selle nimetuse võtsid nad Elvis Presley auks, kes tekitas neis vaimustust nii oma muusika kui ka imagoga. Kuulda on olnud ka versiooni, mille kohaselt mõtles ansambli Red Elvises nime välja Igor Juzov, kellele Elvis Presley kord unes punaseis rõivais ilmus.

2000. aastal muutus ansambli muusikaline stiil kardinaalselt. Red Elvises hakkas aktiivselt eksperimenteerima tantsumuusika ja diskostiiliga. See väljendus kõige ilmekamalt albumil «Shake Your Pelvis». Pärast seda ilmus veel mitmeid albumeid ja noormehed leidsid lõpuks oma unikaalse stiili – funk-rock’i, milles rock'n'roll seguneb vene traditsioonidega.

Foto: Jelena Rudi

Kokku on ansambel Punased Elvised salvestanud 16 albumit. 1998. aastal võis ansamblit Red Elvises näha seriaali «Melrose Place» episoodis. Punaste Elviste lauludest loodi heliriba ka arvutimängule «Nelikvedu: Hummer». Punased Elvised salvestasid ühise laulu «Don’t Crucify Me» ansambliga Korol i Šut.

Ansambli Red Elvises praegune kooseis: Oleg Bernov – bass-balalaika, basskitarr, vokaal, Igor Juzov – vokaal, kitarr, Sarah Johnson – vokaal, Sergei Kalinin – löökpillid.

Vaata pilte värvikast üritusest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles