Rootsi neonatside koosoleku vastukaaluks mängitakse «Schindler`s List» tunnusmuusikat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neonatsid
Neonatsid Foto: SCANPIX

Rootsi paremäärmuslik neonatside partei peab täna Kesk-Rootsis Norrköpingis oma avaliku koosoleku ning kohalik kirik mängib vastukaaluks muusikat režissöör Steven Spielbergi holokaustifilmist «Schindler`s List».

Norrköpingi linnanõukogu asejuhi Fredrik Berqvisti sõnul on linnas olukord üsna pingeline ning rataspolitsei hoiab korda, edastab The Local.

Rootsi neonatide partei Svenskarnas parti sai õiguse korraldada avalik üritus kella 10. 00 – 12.00 Tyska Torgetil (Saksa platsil).

Vastukaaluks neonatside kogunemisele mängib kohalik  kirik oma 80 kellaga tuntud holokaustifilmi «Schindler`s List» tunnusmuusikat.

«Oleme tolerantsed, kuid samas näitame oma meelsust mängides pala holokaustifilmist. See film kajastab tähtsat osa Euroopa ajaloost. Norrköping on alates keskajast olnud üsna avatud linn. Siin olid 15. – 16. Sajandil palju sakslasi, siis tulid siia šotlased, hollandlased ja belglased. Sisseränne on jätkunud,» teatas linna esindaja.

Ta lisas, et Norrköping oli Rootsis üks esimesi paiku, kus sisserännanud juudid said asuda elama ning tegeleda äriga.

Kuigi Norrköpingis on võimul sotsiaaldemokraadid, on opositsioonis olevad moderaadid neonatside küsimuses nendega üksmeelel.

«Võime oma poliitilistelt vaadetelt olla erinevad, kuid selles oleme samal arvamusel, et rassismi ei saa tolereerida,» teatas Berqvist, kes on moderaatide esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles