Laulja Sofia Rotaru poseerimine Ukraina lipuga vihastas venelasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sofia Rotaru
Sofia Rotaru Foto: SCANPIX

Venemaal väga populaarne laulja Sofia Rotaru sai  vene sotsiaalmeedias kriitika osaliseks, kuna poseeris Ukraina lipuga.

Ukraina päritolu 67-aastane Rotaru tähistas eile Ukraina iseseisvuspäeva koos poja Ruslani, pojanaise Svetlana ja oma lapselapse Sofijaga, edastab super.ru.

Rotaru ei ole seni poliitikasse sekkunud, kuid nüüd näitas meelsust, poseerides Ukraina lipuga.

Laulja poeg Ruslan Jevdokimenko pani perepildi sotsiaalmeediasse koos tekstiga: «Slava Ukraine» ehk «Au Ukrainale».

Rotaru Ukrainat pooldav seisukoht ei olnud paljudele venelastele meeltmööda, kes hakkasid teda pärast pildi nägemist sotsiaalmeedias sõimama.

Lehekülg super.ru jõudis palju solvava sisuga kommentaare, milles lauljannat nimetatakse prostituudiks ja tal soovitakse Venemaalt eemal hoida.

Rotarul peaks algama sügisel suur kontsertturnee Venemaal, kaasa arvatud Siberis ja Uuralis.

«Me ei taha tema kontserte Venemaale. Andku neid fašistlikus Ukrainas ning hoidku tulevikus Venemaalt eemale,» kirjutas end Svetlana Tšistjakovaks nimetanud naine.

Ta lisas, et Rotaru on poliitiline prostituut.

«Ta on teinud oma valiku. Venemaa on teinud enda oma. Rotarut ei tohi lubada Venemaale, lõbustagu oma lauludega Ukraina natse, sest need on  ta südamele lähemal,» kirjutas Mihhail Košrin.

Super.ru andmetel on Rotarul ja ta perekonnal Ukraina kodakondsus. Teada on, et lauljal on kinnisvara nüüd Venemaa koosseisu kuuluvas Krimmis, kaasa arvatud hotell Villa Sofia.

Rotarude perel on viimasel ajal raskusi hotelli töös hoidmisega. Vene meedia andmetel on Rotaru minia, kes on hotelli juht, kaalunud Venemaa kodakondsuse võtmist.

Sotsiaalmeedia pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles