Rothschildide veinisuguvõsa matroon suri 80-aastasena

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Philippine de Rothschild
Philippine de Rothschild Foto: henrymakow.com

Prantsusmaa kuulsa Rothschildide suguvõsa ning Chateau Mouton Rothschildi venifirma üks osanikke Philippine de Rothschild suri möödunud laupäeval.

80-aastaselt surnud naisele ja ta kolmele lapsele kuuluvad ka Chateau d`Armailhaci ja Chateau Clerc Miloni venimõisad, edastab The Local.

Paruness de Rothschild kuulus perefirma aktsionäride kontrollinõukokku.

Philippine de Rothschild oli kuulsa võidusõitja ja pangandusimpeeriumi pärija Philippe de Rothschildi ainus tütar.

Ta oli 30 aastat näitlejanna, kasutades lavanime Philippine Pascal. Pärast oma isa surma 1988. aastal sai temast suguvõsa niiöelda matroon, kes võttis veinitootmises juhtohjad oma kätte.

Philippine de Rothschild moderniseeris ja laiendas veinitootmist, hakates koostööd tegema California ja Tšiiliga.

Philippine de Rothschild valis isiklikult kunstniku, kes tegi sildid Chateau Mouton Rothschildi veinidele. Varasemal ajal tegid neile veinidele silte ka sellised kuulsad kirjanikud Pablo Picasso ja Francis Bacon. Nende veinide hind on nüüdseks kümneid tuhandeid eurosid.

Philippine de Rothschildi ema Elisabeth Pelletier de Chambrue arretereeriti natsi-Saksamaa sõdurite poolt kui tütar oli kümneaastane. Naine suri Ravensbrucki koonduslaagris.

Philippine de Rothschild abiellus näitleja Jacques Sereys`ga ning neil oli kaks last. Philippine de Rothschildil oli poeg ka kirjanik Jean-Pierre de Beaumarchais`ga.

Philippine de Rothschild sai 2007. aastal Prantsusmaa riikliku auhinna Auleegioni ordeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles