Galerii: Mari-Ann ja Tunne Kelam on suured kammermuusika kummardajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

20. - 31. augustini toimuv Tallinna Kammermuusika Festival tähistab tänavu oma kümnendat sünnipäeva.

Juubeli puhul toimus 21. augustil Mustpeade majas uhke galakontsert, kus tulid  esitamisele Chopini, Prokofjevi, Verdi, Liszti jpt heliloojate suurejooneline looming. Kohal olid ka kammermuusika suured austajad Mari-Ann ja Tunne Kelam.

Foto: Viktor Burkivski

«Festival on pühendunud kammermuusikale, mis on muusikute jaoks ülioluline žanr ning publiku jaoks intiimne võimalus oma meeli ülendada. Eesti tippsolistid kõrvuti mainekate välisesinejatega Euroopast, saavad võimaluse esitada oma lemmikheliloojate loomingut ning pakkuda seeläbi publikule nautimiseks oma interpretatsioonikunsti,» rääkis festivali kunstiline juht Pille Lill.

«Kümme aastat järjest on meie fond esitlenud festivalil suurel hulgal Eesti tipp-soliste ning seoses juubeliga anname tänavu publikule võimaluse ühel kaunil augustikuu õhtul kohtuda tervelt 14 suurepärase muusikuga, nende hulgas Ivari Ilja, Oliver Kuusik, Irina Zahharenkova, Andreas Lend ja paljud teised,» sõnas festivali korraldava Pille Lille Muusikute Fondi (PLMF) tegevjuht Leelo Lehtla.

Galakontserdil anti juba kümnendat korda üle ka Marje ja Kuldar Sinki nimeline PLMF-i preemia «Noor Muusik 2014» ja selle kuulutasid välja pr Mari-Ann ja hr Tunne Kelam.

Tallinna Kammermuusika Festivali külaliste seas astus üles tunnustatud vanamuusikaansambel Ensemble Ausonia Belgiast ja Amael klaveritrio Sloveeniast.

Foto: Viktor Burkivski

Festivali täpse kava ja esinejate nimekirjaga saab tutvuda SIIN!

Vaata pildigaleriid ja videosid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles