Ice Bucket Challenge on raske haiguse uuringuteks kogunud 50 miljonit dollarit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jimmy Fallon ja Lindsay Lohan
Jimmy Fallon ja Lindsay Lohan Foto: SCANPIX

Sotsiaalmeedias leviv jäävee väljakutse ehk Ice Bucket Challenge on amüotroofilise lateraalskleroosi ravivõimaluste uurimiseks kogunud üle 50 miljoni dollari.

Sensatsiooniline ettevõtmine on jõudnud isegi Valgesse Majja ja seda on toetanud paljud maailma kuulsamad staarid, kirjutab Time.

Kampaania heaks on alates 29. juulist annetatud 53 miljonit dollarit ning nendest kümme miljonit kogunes puhtalt eelmise nädala neljapäeval. ALS Assotsiatsioon kogus mullu sama ajaga 2,2 miljonit dollarit.

Ice Bucket Challenge kutsub osalejaid kas endale jäävett pähe valama või ALS kogukonnale annetama. Seejärel tuleb kolmele sõbrale väljakutse esitada, kes peavad sellele vastama ööpäeva jooksul.

Kampaania algatasid 29-aastase pesapallimängija Pete Fratesi sõbrad. ALS on pidevalt süvenev närve hävitav haigus ja sellele pole veel ravi. Fratesil diagnoositi ALS kahe aasta eest ja praeguseks on ta halvatud - ta ei suuda rääkida ja ta suhtleb silmaliigutusi jälgiva tehnoloogia abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles