Noor mosleminaine tahab saada esimeseks Islamiriigi naishukkajaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Khadijah Dare postitused Twitteris
Khadijah Dare postitused Twitteris Foto: twitter

Suurbritannias elav noor naine tahab saada esimeseks naiseks, kes sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriigi nimel hukkab mõne briti või ameeriklase. 

Tegemist on 22-aastase Khadijah Dare´iga, kes kasutab enda kohta nimetust «Muhaijrah fi Sham» ehk immigrant Süürias, edastab news.com.au.

Dare kirjutas: « Any links 4 da execution of da journalist plz. Allahu Akbar. UK must b shaking up haha. I wna b da 1st UK woman 2 kill a UK or US terorrist»— muhajirah fi Sham (@Ash_Shamiyyah). 20. August 2014.

Naine teatas oma soovist pärast seda, kui sunniitlik terrorirühmitus Islamiriik paljastas USA ajakirjaniku James Foley julma hukkamise ning ähvardas tappa ka teise USA ajakirjaniku Steven Sotloffi.

Dare on ka varem vastuolusid tekitanud. Twittreis on ta pojast pilt, millel laps poseerib koos AK-47.

Naine astus teismelisena islami usku ning käis regulaarselt Lewishami mošees. Seda külastasid ka Michael Adebolajo ja Michael Adebowale, kes ründasid päise päeva ajal Briti sõjaväelast Lee Rigbyt ja tapsid ta.

Naise Twitteri sõnumites on esikohal terrorismi ja ekstremismi teemal kirjutised, kuid ka loodusfotod ja lastekasvatusnipid.

Ta hoiatas Twitteris, et blokeerib ajakirjanikud, kes käituvad ta kontol nagu konte otsivad koerad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles