Riigipeade, kuulsuste ja nende abikaasade armuafäärid on üsna tavaline nähtus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti kõmuväljaanne Kroonika avaldas esilehel fotod avalikkuses suudlevast naisest, kes väidetavalt on Eesti esileedi, proua Evelin Ilves.

Maailma kaugemast ja lähemast ajaloost on teada mitmeid juhtumeid, milles riigijuhid või nende abikaasad on kõrvalsuhetega vahele jäänud ning Eesti juhtumit ei saa seega haruldaseks pidada.

François Hollande ja Julie Gayet

Selle aasta alguses lõi maailma meedias laineid Prantsusmaa president  François Hollande, kes sõitis kahe ihukaitsjaga koos läbi öise Pariisi oma armukese, näitlejanna Juliet Gayet` juurde.

Kõmuväljanne Closer sai selle jälile ja avaldas fotod. Mõni aeg hiljem teatas president, et tema ja ta senise partneri, ajakirjanik Valerie Trierweileri teed viivad lahku.

Prantsusmaal on armukeste pidamise traditsioon sajanditevanune ning enamiku prantslaste silmis ei olnud Hollande`i salasuhe midagi kohutavat.

Prantsuse meedia andmetel plaanib Hollande Gayet`ga abielluda. Hollande ei olnud Trierweileriga abielus.

Bill Clinton ja Monica Lewinsky

1998. aastal lahvatas USAs seksiskandaal tollase presidendi Bill Clintoni ümber. Ilmnes, et abielus presidendil oli sekssuhe Valge Maja 22-aastase praktikandi Monica Lewinskyga.

Lewinsky paljastas oma suhte presidendiga sõbrannale ning Kaitseministeeriumi töötajale Linda Trippile, kes Clintoni ja Lewinsky telefonikõnesid salaja lindistas.

Lewinsky väitel oli tal presidendiga suhe 1995. aasta novembrist kuni 1997. aasta märtsini.

Kui afäär pinnale tuli, eitas Lewinsky esmalt presidendiga suhet. Clinton kinnitas salasuhte teemalisel pressikonverentsil, et ta ei ole sobimatus seksuaalsuhtes ega mitte üheski teises sobimatus suhtes.

Juhtumit uuris ka senat ning president Clinton vabastati hiljem kõikidest süüdistustest.  Meedia arvates sai Lewinskyst suures poliitilises mängus patuoinas.

Bill Clintoni abikaasa Hillary Clinton toetas kogu afääri arutamise ajal oma meest.

Bill Clinton oli USA 42. president, kes oli võimul kaks ametiaega 1993. – 2001. aastani.

Printsess Diana, prints Charles ning nende keerulised suhted

Briti printsess Diana ja ta mees, prints Charles abiellusid 1981. aastal ning nende laulatust peeti muinasjutuliseks. Samas olid selles abielus juba eos probleemid ootamas. Nimelt ei olnud prints üle saanud oma kunagisest kallimast Camilla Parker Bowlesist.

Printsess Diana ütles ühes intervjuus kui ta abielu juba lahutuse ääresl oli, et tema ja Charlesi suhtes on alati olnud kolmas isik. Ta viitas sellega Camillale.

Diana ja Charles kolisid lahku elama 1992. aastal ning lahutasid 1996. aastal.

Pärast seda oli printsess Diana elus mitmeid mehi – Briti sõjaväelane James Hewitt, automüüja James Gilbey, ihukaitsja Barry Mannakee, kunstikaupmees Oliver Hoare, Kanada rokistaar Bryan Adams, Pakistani päritolu südamekirurg Hasnat Khan ning Egiptuse juurtega ärimees Dodi al-Fayed.

Printsess Diana ja Dodi al-Fayed hukkusid 1997. Aastal Pariisis autoõnnetuses. Prints Charles abiellus 2005. aastal Camilla Parker Bowlesiga.

John Kennedy, Jacqueline Kannedy ja armukesed

20. sajandil mängisid USAs tähtsat rolli Kenndyte klanni liikmed. Üks neist oli John Kennedy, USA 35. president ning tema abikaasa, esileedi Jacqueline Kennedy.

Nad mõlemad on tuntud oma keevalise iseloomu ja abieluvälistest suhete tõttu.

President Kennedyl olevat olnud suhe näiteks näitlejanna ja laulja Marlene Dietrichi, Valge Maja interni Mimi Alfordiga, näitlejanna Marilyn Monroega, maffiabossi Sam Giancana endise kallima Judith Campbelliga, näitlejanna Angie Dickinsoniga, sakslannast prostituudi Ellen Rometchiga, kõrgklassi daami Mary Meyeriga, strippar Blaze Starriga, Jacqueline Kennedy pressiesindaja Pamela Turnure´iga, Rootsi aadlidaamiga Gunilla von Postiga, näitlejanna Gene Tierniga ning Valge Maja mitme sekretäriga.

Hiljem on arvatud, et John Kennedy oli alfaisane, kes vajas paljusid seksuaalsuhteid enda tõestamiseks.

USA esileedi Jacqueline Kennedy olevat oma mehe kõrvalsuhetest teadlik olnud.

Esileedil aga olevat olnud suhe oma mehe venna, senaator Robert Kennedyga. Sel ajal olevat USA esileedi silma jäänud Kreeka laevandusmagnaadile Aristotle Onassisele.

Onassisel oli suhe ka ooperidiiva Maria Callasega, kuid hiljem abiellus siiski Jacqueline Kennedyga.

Väidetavalt oli Jacquelin Kennedyl pärast oma mehe mõrva suhe Hollywoodi staari Marlon Brandoga. See afäär jäi siiski võrdlemisi lühikeseks.

Inimsuhted ei pruugi lihtsad olla. Kui tegemist on avaliku elu tegelastega, siis kõmumeedia võimendab nende elu ja suhteid ning nii mõnigi kord keeratakse vint niiöelda üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles