100-aastane seksiterapeut: rabelemine mõjutab ka seksielu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
100-aastane seksiterapeut: rabelemine mõjutab ka seksielu
100-aastane seksiterapeut: rabelemine mõjutab ka seksielu Foto: SCANPIX

Zussmani sõnul on tänapäeva elustiil väga kiire ning inimesed tahavad kogeda varasemast rohkem.

«Selle tulemusel ei süveneta mitte millessegi põhjalikult, ka mitte erasuhetesse. See on väga levinud probleem. Inimesed on erinevate tegevuste ja suhete vahel rabeldes lõpuks väsinud ja energiast tühjad,» sõnas terapeut.

Liigväsimus mõjutab ka seksielu, sest see on energiat nõudev tegevus ja kui energiat ei ole, siis ei jõuta seksida.

«Üks minu kliente sõnas, et armastab oma abikaasta ja talle meeldib temaga seksida, kuid jõudnud töölt koju on ta liiga väsinud, et seksida. Selle tõttu on tekkinud niiöelda seksipaast,» lausus seksiterapeut.

Zussmani sõnul on inimesed varasemast vähem füüsilises kontaktis, kuna kõik asjad aetakse ära nutitelefonide ja iPadide abil.

«Vähem on otsest suhtlemist, vähem rääkimist, vähem otseseid kontakte, vähem kätlemist ja kaisutamist ning vähem silmsidet. Inimene vajab, et teda katsutakse, siis tunneb ta end armastatu ja ihaldatuna,» sõnas terapeut.

Zussmani arvates on 21. sajandi inimesed hakanud muutuma robotite sarnaseks ning sooje suhteid ja tundeid on aina vähem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles