Paavst Franciscus: mul on 2 – 3 aastat elada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus
Paavst Franciscus Foto: SCANPIX

Paavst Franciscus rääkis avalikkuses oma surma teemal, öeldes et tal on elada jäänud umbes 2- 3 aastat, enne kui jumal ta enda juurde kutsub.

Paavst andis tagasiteel Lõuna-Koreast oma eralennuki pardal pressikonverentsi, kus ta rääkis ka võimalikust pensionile jäämisest, edastab Daily Mail.

Eelmine paavst Benedictus XVI astus tagasi möödunud aastal, mis andis võimaluse praegusele paavstile Franciscusele saada Rooma katoliku kiriku peaks.

«Olen tänulik kõige eest. Olen püüdnud mõelda oma pattudele, tehtud vigadele ja mitte olla uhke. Tean, et kõik on mööduv. 2 -3 aasta pärast olen juba jumalakojas,» teatas paavst.

Paavst ei ole varem avalikult oma surma teemal rääkinud. Vatikani allikate andmetel on paavst surmateemal rääkinud vaid oma lähimate nõuandjatega.

Hoolimata sellest, et Franciscus on juba 77-aastane, on ta seni hea tervise juures olnud. Ta energiline tegutsemine ning reisimine on ta populaarseks teinud.

Franciscuse paavstiks valimisel ilmnes, et talt on teismeliseeas üks kops raske kopsupõletiku tõttu ära opereeritud.

Nüüdses intervjuus mainis paavst ainult, et tal on närvidega mõningaid probleeme.

«Annan oma närvisüsteemile iga päev raviteed, milleks on mate tee,» lausus paavst.

Paavst jätkas, et 60 aastat tagasi oli ennekuulmatu, et paavst jääb pensionile, nüüd on see aga tavaline.

Hiina õhuruumis lennates rääkis paavst ka katoliku kiriku tulevikust ja kiriku probleemidest. Samuti sellest, et Aasias takistatakse kristlasi oma usku tunnistamast.

Paavst Benedictus XVI astus 2013. aastal tagasi ning ta oli ligi 600 aasta jooksul esimene paavst, kes seda tegi.

Ta astus tagasi olles 85 aasta ja 318 päeva vanune, olles vanuselt neljas paavst selles ametis.

Sajandeid olid paavstid katoliku kiriku peadeks kuni surmani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles