Galerii: Praha geiparaadile kogunes tuhandeid värvikaid inimesi

Elu24.ee peotoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi Tallinna augustikuised geiparaadid jäävad aegade hämarusse, siis mujal maailmas on muutunud need lustlikuks traditsiooniks.

Sel nädalavahetusel toimus üks selline näiteks Tšehhi pealinnas Prahas, kuhu kogunes tuhandeid geiaktiviste. Paraadil lehvitati Putini vastaseid loosungeid ja vikerkaarevärvilisi lippe, paljud olid end kostümeerinud kirevatesse outfit`idesse ning neid oli uudistamas hordide viisi turiste.

Prague Pride Parade toimus juba neljandat korda. Festivali raames toimusid filmiõhtud, kontserdid ning palju teisi põnevaid üritusi.

Festival kulmineerus paraadiga laupäeval, kus oli ligikaudu paarikümmend tuhat osalejat. Marsiti Wenceslasi väljakult kuni Letna pargini. Sellel osalesid ka Google, USA suursaatkonna liikmed, Amnesty International ja IBM töötajad. Lisaks oli kohale saabunud inimesi Venemaalt, Leedust, Soomest ja teistest riikidest. Lisaks tervitasid ka tuhanded pealtvaatajad rongkäigus osalejaid.

Vaata pilte värvikast rongkäigust!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles