Kõige tõsisem abielukriis saabub pärast 12-aastast kooselu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seni on abielude kriitiliseks aastaks peetud seitsmendat, kuid uusima uuringu kohaselt ei maksa nendel paaridel, kes «seitsmenda aasta kriisist» õnnelikult välja tulnud, veel kergendatult ohata- kõige tõsisem kriis ootab paare 12. kooseluaastal.

Enamik paare, kes pikaajalise abielu lahutavad, ei tee seda tänapäeval mitte seitsmendal abieluaastal, vaid enam kui kümneaastase kooselu järel, selgus uuringutefirma Grant Thornton's küsitlusest, kirjutas Daily Mail. Abielude lahutamise põhjusena nimetatakse kõige sagedamini «eraldi kasvamist» ja «armastuse lõppemist». USAs tehtud uuringust selgus aga, et neid põhjuseid on viimase kahe aasta jooksul sageli esitanud ka raskesse majanduslikku olukorda sattunud paarid.

Kõige enam põhjustas abielulahutusi siiski ühe partneri truudusetus, see oli rohkem kui veerandi kooselude lõppemise tegelikuks põhjuseks. «Seitsmenda aasta abielukriis» ehk teooria, mille kohaselt ei suuda abikaasad peale nii pikka kooselu enam teineteisele truuks jääda, on saanud nimetuse 1950ndate aastate samanimelisest filmist Marilyn Monroega peaosas.

Grant Thornton'si uurimisrühma tulemused baseeruvad 90 riigi suurima perekonnaõigusele spetsialiseerunud büroo abielulahutuste statistikal, millest selguski, et kõige suurema tõenäosusega lahutatakse abielud umbes 12-aastase kooselu järel.  

Grant Thornton'si kohtu- ja juurdlusbüroo jurist Sally Longworth ütles, et nende uuring lükkab küll ümber müüdi, et igale abielule on kõige kriitilisem seitmes kooselu-aasta. «Samas on võimatu anda mingit teaduslikult põhjendatud seletust, miks osa abielusid jääb püsima ja teised jällegi ebaõnnestuvad,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles