Intervjuu: Metsatöll eelistas Õllesummerile Megadethi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KuriRaivo ja Atso Metsatöllust
KuriRaivo ja Atso Metsatöllust Foto: Veiko Pesur

Eile andsid Atso ja KuriRaivo Haapsalus Elu 24le intervjuu.


Markus ütles Metsatöllu esinemise ajal, et rahvas, võtke Megadethi hästi vastu, kas Megadeth on teie jaoks midagi erilist?

Atso: Isegi kui me arvame, et ta ei ole, siis kindlasti on ta meid kõiki mõjutanud. Kõik, kes vähegi sellist hevimuusikat teevad. Ma olen päris kindel, isegi kui nad arvavad, et ei ole, siis tegelt on.

KuriRaivo: Megadethi esimene kõrgperiood langes kokku ajaga, kui meie olime väga noored ja agarad muusikatee alguses. Kas tahtlikult või tahtamata on väga sügav jälg jäänud sellest ajast saadik. Kasvõi mängustiil või mis iganes.

 

Te olite siis nii alla 20?

A: No 20selt hevimuusika kuulamist alustada on hilja. Mina hakkasin 12aastaselt hevimeheks ja Megadethi kuulama. Ostsin endale, mis siin salata, sama kalli vinüülplaadi, kui sel ajal keskmine kuupalk, see oli 1986. aasta Megadethi plaat.

 

Hangeldajate käest?

A: See oligi Plaadimäe hangeldajate kogunemine igal pühapäeval kell 12, sain selle plaadi 1986. aastal.

 

Jaagup Kreem ütles nädal tagasi intervjuud andes Postimehele, et Eestis on kolm suurt eestikeelset bändi – Smilers, Sun ja Terminaator. Kes võiks olla neljas, või olete teie kolme seas?

A: Ma ei tea, Shanon siis, äkki.

 

See oli nali?

A: Ei no jah.... Sinna komplekti sobib muidugi.

 

Jaagup märkis ka teid ära, öeldes, et loomulikult ka Metsatöll, kuigi see on rohkem niššibänd, olete nõus?

A: Minu jaoks... Tead, nišš niššiks... Raivo, vasta sa mõnusalt sellele asjale.

KR: Teeme seda, mis meile meeldib. Kui see pole päris mainstream, siis so f****** what.

A: Ma võiksin lihtsalt niipalju öelda, et meie viimast albumit on müüdud 13 000 eksemplari ja numbrid räägivad iseenda eest. Me oleme siis niššibänd 13 000 tuhandele inimesele vähemalt.

 

Läbimüük 13 000 Eestis?

A: Koos välismaaga.

 

Teid ei ole Õllesummeril, miks?

A: Sest me oleme siin.

KR: Me olime eelmine aasta Õllesummeril.

 

Kas teid tänavu kutsuti?

A: Jaa, aga me valisime Megadethi.

 

Esinesite eelmine nädalavahetus Nelijärvel, mis on Eesti koht keset metsi. Teile tundub Eesti asi tähtis olevat, tänagi olete siin Haapsalus piiskopilinnuses.

A: Võin öelda, et Metsatöllu point üldse on viia Eesti muusika piiri taha ja siiamaani on meil see Eestist kõige paremini õnnestunud, kõik võivad rääkida, mida nad tahavad, muud ei olegi.

KR: Meid, kui eestikeelset artisti võetakse piiri taga üllatavalt hästi vastu.

A: Meil on tulemas sellel aastal umbes nüüd veel neli kontsertit Eestis ja 50 kontserti välismaal. Nii et protsentuaalselt on kõik hästi paigas.

 

50 kontserti?

A: Meil on kaks Euroopa-tuuri ja üks Soome-tuur. Inglismaa-tuur oktoobris, septembris oleme Kanadas ja november-detsember Euroopas. Samaeli, Rotting Christi ja Finntrolliga läheme Euroopa-tuurile.

 

Kui esinete Soomes, kas tunnete hõimuvendlust?

A: Soomlased on väga šeff publik ...

KR: ... nendega leiame väga kergesti ühise keele ...

A: ...nii soomlased kui ka  meie..., ütleme, et see huumorisoon on seal väga lahe. Ütleme, et kui eestlased on rohkem sellised kapipervod, siis soomlased ütlevad välja ka mida nad mõtlevad.

KR: Meil kõigil on vähemal või rohkemal määral tänu knightrideritele (telesari «Knight Rider» David Hasselhoffiga - T.L.) soome keel suus ka, mis omal ajal sai telekast vaadatud, väga lihtne on ühist keelt leida.

 

Kas on plaanis teha soomekeelseid lugusid?

A: Ei ole, niikaua kui on Metsatöll, on eestikeelsed lood. See on kogu asja point.

 

Soomlased saavad sellest poindist aru?

KR: Saavad või ei saa, loevad laulutekste, siis saavad aru.

A: Kui me räägime sellest eesti keelest, ma võin tuua näiteks sulle Rammsteini. Ega sa ju ka ei saa aru, millest nad laulavad, onju. Meil oli eelmine aasta Euroopa-tuur - Itaalia, Hispaania, Madalmaad -, keegi ei saa seal isegi inglise keelest aru. Siis mõtledki, et mis mõtet on teha Hispaanias kontserti ja laulda inglise keeles, olles ise eestlane.

 

Kanadesse kuidas satute?

Kanadas oleme ühel selle regiooni suurimal metalfestivalil, kus oleme Sodomiga peaesinejad.

Saksa ansambel, kui keegi teab.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles