Tänavasportlased testivad uut Sillamäe rulaparki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pääsküla noortekeskuses avati täna täieliku uuenduse läbinud ekstreemhall, tegemist on ühega kahest Tallinnas asuvast avalikust sise-skateparki’st, kus huvilistel on võimalik sõita rulluiskude, rula, tõukeratta ning BMX-rattaga.
Pääsküla noortekeskuses avati täna täieliku uuenduse läbinud ekstreemhall, tegemist on ühega kahest Tallinnas asuvast avalikust sise-skateparki’st, kus huvilistel on võimalik sõita rulluiskude, rula, tõukeratta ning BMX-rattaga. Foto: Toomas Tatar

Pühapäeval, 17. augustil kell 12:00 avatakse Sillamäe linna kauaoodatud uus rulapark, kus toimub kohe ka Eesti andekamate tänavasportlaste demonstratsioonesinemine ja parima triki võistlus.

Demonstratsioonesinemisega astuvad avamisel üles Eesti andekamad tänavasportlased, kelle trikkidepagas on võrreldav Euroopa tasemega. Eesti Tänavaspordi Liidu presidendi Kristel Orasmäe sõnul saab näha väga tehnilisi ja keerulisi trikke.

Parima triki võistlusele on oodatud osalema harrastajad nii trikirattal, tõukerattal, rulluiskudel kui ka rulal. Võistlusele registreerimine toimub koha peal. Võistlejaid hindab Eesti Tänavaspordi Liidu žürii.

“Osalema on oodatud absoluutselt kõik huvilised. Tähtis on võistlustel alati osavõtt, mitte võit,” kutsub tänavaspordi liidu president Kristel Orasmäe kõiki julgelt kaasa lööma.

Üritusel toimub ka tõukerattakoolitus algajatele, mille tänavaspordi liit huvilistele läbi viib.

Keskpäeval rulapargi avamisega algav üritus jätkub kuni õhtuni kestva kaasahaarava sportliku perepäevaga. Perepäeva korraldab Sillamäe ettevõte Molycorp Silmet.

Molycorp Silmeti juhatuse esimehe David O’Brocki sõnul on ettevõtte korraldatud perepäeva ja sealhulgas rulapargi avaürituse eesmärk motiveerida andekaid sõitjaid ja suunata nii noori kui ka vanemaid inimesi aktiivsemale eluviisile.  „Usun, et meie üritus aitab spordihuviliste seal tõsta Sillamäe rulapargi tuntust. Kui mitmel pool Eestis on rulavõistlused juba üpris tavapärased, siis Sillamäel seisab tänavaspordi tähetund alles ees. Tahtsime oma ettevõttega sellele veidike kaasa aidata,“ lausus O’Brock.

Sillamäe uus rulapark valmis EASi regionaalsete investeeringutoetuste programmi toel, Sillamäe linn tasus omafinantseeringu osa. Lähiajal on plaanis rulapargile veel mõned täiendavad obstaaklid lisada ning seda on otsustanud omalt poolt toetada Molycorp Silmet.

Sillamäe linnapea Tõnis Kalbergi sõnul on rulapargi eesmärk pakkuda noortele võimalust sportlikult aega veeta ning ilma juhendajata iseseisvalt sporti teha. „Sillamäel on palju andekaid noori ja võib-olla mõne aja pärast tõuseb koguni mõni Sillamäe noor Eesti tänavaspordi tipptegijaks,“ lausus Kalberg.

Lisaks rulapargis toimuvale pakutakse osalejatele võimalust osaleda meelelahutuslikes võistlustes, Päeva Rekordi püstitamises, elada kaasa jalgpallimatšile Molycorp Silmet ja VKG Ojamaa vahel ning nautida Tanja Mihhailova ja Swingersi kontserti.  Lapsi lõbustab batuut ning rohkete tegevustega saab kätt proovida Keskkonnatelgis.

Keskkonnatelgi õpitubades saavad telgi eestvedaja Priit Adleri sõnul panna väikesed ja suured külastajad proovile oma looduse tundmise oskust, tervisliku ja loodussõbraliku käitumise juhiseid, taaskasutustarkust ja infot erinevate energiasäästunippide kohta.

Publikut hoiab toimuvaga kursis päevajuht Samuel Golomb ja muusika eest rulapargi avamisel vastutab Sillamäe Avatud Noortekeskuse DJ. Demoesinemise ja võistluse vaheajal astuvad üles Sillamäe Noortekeskuse break-tantsijad.

Molycorp Silmeti sportlik perepäev

Pühapäeval, 17. augustil kell 12.00-18.00

Sillamäe spordikompleksi kõrval asuval platsil

KAVA

12:00                     Päeva avamine ühes Sillamäe skatepargi ametliku avamisega

                                - Demonstratsioonesinemised uues skatepargis

                               - Parima triki konkurss (registreerimine konkursile koha peal)

                                - Konkursi parimate autasustamine                 

13:30                     Algab tõukerattakoolitus algajatele.

                                Töötab tasuta tõukerataste laenutus (dokumendi või tagatisraha alusel)

13:30-14:15         Lõbusad võistlused

                                - Kaks meeskondlikku võistlust 3-liikmelistele meeskondadele

                                - üks individuaalvõistlus

14:15-15:00         Tootmistitaanide heitlus

                                Osalevad Molycorp Silmeti juhtivatel kohtadel olevad töötajad

15:00                     Jalgpallimatš staadionil Molycorp Silmet - VKG Ojamaa

15:00-15:50         Päeva rekordi püstitamine  

15:50                     Rekordipüstitaja väljakuulutamine ja autasustamine

16:00-18:00         Kontsert Таnja Mihhailova & Swingers

Töötab laste ala (Keskkonnatelk eri tegevustega ja batuut).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles