Prantsuse fotograaf jäädvustab heaoluühiskonnast väljaastunute elu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse fotograaf jäädvustas heaoluühiskonnast välja astunute elu
Prantsuse fotograaf jäädvustas heaoluühiskonnast välja astunute elu Foto: SCANPIX

Prantsuse fotograaf Antoine Bruy on mitu aastat jäädvustanud, kuidas Euroopas elavad need inimesed, kes sõna otsesest mõttes on «kiirustava heaoluühiskonna rongilt maha astunud».

Tegemist on tervete perekondadega, kes elavad mäestikes ja maapiirkondades ning kellele ei lähe 21. sajandi pakutavad mugavused korda, edastab Daily Mail.

Need heaoluühiskonnast loobunud elavad loodusega kooskõlas ning tegelevad ökofarmindusega.

Bruy jäädvustas Püreneedes näiteks sakslase Peteri elamise. Mees kolis sinna 30 aastat tagasi koos naise ja lastega, kuid need ei pidanud sellisele elule vastu ja lahkusid.

Inglanna Kate aga elab Hispaanias Sierra Nevadas üsna primitiivsetes tingimustes. Ta saabus sinna 20 aastat tagasi eesli veetud vankril.

Bruy sõnul tahtis ta selliste inimeste elustiiliga lähemalt tutvust teha ning selle tõttu elas ta oma pildistamisobjektidega mõnda aega koos.

Fotograafi sõnul ei ole looduses elavatel inimestel kraanivett, keskkütet ega muid tänapäeva ühiskonna mugavusi.

«Alates 2010. aastast olen reisinud Euroopas ning kohtunud meeste ja naistega, keda tänapäevane konkurentsitihe  tarbimisühiskond ei huvita. Nad on loobunud tarbimisest. Sellise elu juurde jõudnutel on väga erinevad saatused,» jätkas prantslane.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles