Timo Diener: Robin Williamsile võis saatuslikuks saada läbikukkumine telemaailmas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Diener (vasakul) koos Briti karakternäiteja John Hurt`iga
Timo Diener (vasakul) koos Briti karakternäiteja John Hurt`iga Foto: facebook.com

USA filminäitleja Robin Williamsile võis saatuslikuks saada läbikukkumine telemaailmas, mis on koomikule selge märk, et ta ei naeruta kedagi, arvas filmilevitaja Timo Diener ETV uudistesaates Ringvaade.

«Koomiku vajadus teisi lõbustada ja sellest koorub võib-olla välja see, et kõikidel teistel ta ümber on tuju taevani, aga tema ise on nukrakene. Aga koomikule on oluline see kohene ja vahetu reaktsioon ja niipea võib-olla kui seda ei tule, siis langetakse musta masendusse,» mõtiskles Timo Diener USA tuntud filminäitlejast ja Oscari võitjast Robin Williamsist, kes leiti esmaspäeval Californias oma kodust surnuna.

Väidetavalt läks Robin Williams vabasurma. Lisaks võitlusele alkoholi ja narkoorikumidega on Timo Dieneri sõnul võib-olla üks otsitud põhjuseid see, et ta üritas ilma teha ka telemaailmas - seriaalis «The Crazy Ones» -, mis ei õnnestunud. See on tema arvates koomikule selge märk sellest, et ta ei ole naljakas, ta ei naeruta kedagi, ta ei tee inimeste tuju paremaks.

Esimene film, mida eestlased nägid Robin Williamsiga peaosas, oli «Meie issi - proua Doubfire». «Eestis oli sellel ajal ju otse Hollywoodist filmilevi alles oma esimesi samme tegemas,» rääkis Timo Diener, kelle sõnul käis seda filmi 1990ndate alguses kinodes vaatamas üle 100 000 inimese. Tema arvates muutis Robin Williamsi eripäraseks just tema kuulipildujalik improviseerimisvõime, mis selles rollis oli loomulikult omal kohal.

«Robin Willams on üks tõeline kullakaevandus oma lavastajatele - ta teeb nende elu nii palju kergemaks,» rääkis Timo Diener, kelle sõnul filmi «Tere hommikust Vietnam» lavastaja Barry Levinson ütles, et kõik need stseenid, kus Robin Williams läks pulti, olid lõpuks stsenaariumi viimases versioonis märgitud ühe lausega: Robin Williams teeb oma asja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles