tARTuFF tõi kokku üle 25 000 filmisõbra!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
tARTuFF 2014
tARTuFF 2014 Foto: Marek Metslaid

Möödunud laupäeva öösel Lasse Hallströmi verivärske draamaga “Saja sammu teekond” lõppenud 9. armastusfilmide festival tARTuFF tõi kuue päeva vältel Raekoja platsile, Elektriteatrisse ja festivali eriüritustele üle 25 000 külastaja.

Kõige publikurohkemaks linateoseks oli tänavu festivali avafilm «Uus algus» ligikaudu 3800 vaatajaga. Populaarsuselt järgnesid Venemaa film «Parandusklass», Kanada draama «Lapsnõid», armastusfilmide klassika «Cherbourg’i vihmavarjud”» ning briti komöödia «Kuuba kuumus».

Publiku lemmikfilmiks osutus erivajadustega noortest kõnelev Venemaa linateos «Parandusklass», mille režissöör Ivan Tverdovski saab festivali ja Tartu linna poolt traditsioonilise Mati Karmini pronkskuju «Suudlevad tudengid». Möödunud tARTuFFil valisid vaatajad oma lemmikuks USA lavastaja Stephen Chbosky  ja tema filmi «Müürililleks olemise iseärasused».

Festivalil näidati kokku 15 täispikka filmi. Kõik Raekoja platsil linastunud filmid olid vaatajatele tasuta. Lisaks filmide vaatamisele kostitati publikut ka mitmete eriüritustega - kuulati muusikat, toimusid Just Filmi töötoad, arutleti päevakajalistel teemadel, esitati tantse ja mängiti lauatennist. 

2015. aasta tARTuFF ootab kõiki külla augusti kolmandal nädalal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles