Tippkokk soovitab: kuus kõige vägevamat armutoitu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arbuusi söömine parandab Reiley kinnitusel igas vanuses paaride seksuaalelu.
Arbuusi söömine parandab Reiley kinnitusel igas vanuses paaride seksuaalelu. Foto: SCANPIX

«Oma libiidot on võimalik tõsta ka ravimite abita, valides taldrikule õigeid vürtse ja toiduaineid,» ütles tippkokk ja kirjanik Amy Reiley uudistekanalile FoxNews.com

Amy Reiley on teine ameeriklane, kes on saanud maailmakuulsast Le Cordon Bleu  kokakoolist gastronoomi paberid. Tal on oma cateringi- ja konsultatsioonifrma ning on ta ka raamatute «Söö mind kahvliga, söö mind lusikaga» ja «Armastuse dieet» autor, kus jagab armuelu parandavaid toiduretsepte. Reiley sõnul tuleks igapäevasesse toiduvalikusse lülitada järgmisi toiduaineid ja vürtse:

Viigimarjad. Neis on rohkelt mangaani, magneesiumi, E-vitamiini ja tsinki, mis kõik parandavad nii meeste kui naiste seksuaaltervist.

Arbuus. Arbuus sisaldab ainet nimega tsitrulliin, millel on erektsiooniravimitega sarnane toime, sest see laiendab veresooni. Suures koguses arbuusi ja eriti selle koore söömisel reageerib tsitrulliin kehaensüümidega, muutudes arginiiniks – aminohappeks, mis tuleb kasuks südamele, vereringe- ja immuunsüsteemile. Arginiin võimendab lämmastikhappe mõju, mis lõdvestab veresooni. Arbuusi tarvitamine ei mõju küll ilmselt mitte sedavõrd organispetsiifiliselt kui Viagra, kuid on suurepärane veresoonte lõdvestaja ilma ravimile omaste kõrvalmõjudeta.

Šampanja. Hea šampanja nautimine kuulub romantiliste hetkede juurde, kuid lisaks on ka šampanjas (eriti pinot noir ja pinot meunier –viinamarjades) sama palju taimseid antioksüdante kui punases veinis.  Teadlased usuvad, et punase veini tarbimine tõstab naise valmidust seksuaalvahekorraks, sest parandab verevarustust alakehas.

Juust. Šampanja kõrvale näksimiseks sobib eriti hästi Sinu lemmikjuust. Šokolaad sisaldab keemilist ühendit fenüületülamiini (PEA), mis tõstab vererõhku ja vabastab kehas heatujuhormoone endorfiine. Reiley sõnul aga vabaneb kvaliteetse juustu söömisel kümme korda enam endorfiine kui šokolaadi nautimisel,  tippkokk on veendunud, et juust on tunduvalt parem afrodisiaakum kui šokolaad.

Tšilli. Tšillipipardatud roogade söömine tekitab kehas samasuguseid «häireid» nagu seksuaalne erutus: punastamine, kihelus keelel, huulte kerge tursumine ja kehateperatuuri tõus.

Rosmariin. See ürt kiirendab ainevahetust ja stimuleerib vereringet. Ühtlasi on ürdil ka väga meeldiv lõhn. «Kui tahad toiduga kedagi võrgutada, peaksid road olema kergesti seeditavad. Keegi ei soovi ju meeldiva ajaveetmise asemel tunda ebameeldivat raskustunnet kõhus,» ütles Reiley.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles