Driftivõistluse võitis Ameerika profisõitja Ryan Tuerck!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Driftivõistluse võitis Ameerika profisõitja Ryan Tuerck
Driftivõistluse võitis Ameerika profisõitja Ryan Tuerck Foto: Tom Riismaa

Laitse RallyPargis peetud Drift Allstars GoPro Eesti etapil astus poodiumi kõrgeimale kohale professionaalne Formula Drift sarja sõitja Ryan Tuerck. Poodiumikohti jagus ka eestlasele Harold Valdmale ja lätlasele Janis Eglitele, kes saavutasid teise ja kolmanda koha.

Kolm päeva kestnud Euroopa drifti suurvõistluse Drift Allstars GoPro Eesti etapi põhivõistluspäev oli laupäev, mil tuhandete pealtvaatajate silmeall toimusid finaalsõidud. Reedel sõidetud kvalifikatsiooni võitis poolakas Piotr Wiecek, kes sai eliminaatoris esimesest voorust otse edasi. Wieceki esimeseks vastaseks 16 parema seas oli lätlane Janis Eglite, kes kvalifikatseerus 16. kohal. Lätlane kvalifikatsioonivõitja ees ei kohkunud. Ta ei andnud poolakale rajal üldse asu. Kui Wiecek alustas rajal Eglite jälitamist tagasihoidlikult ning nihkudes üha lähemale, siis Eglite hüppas kohe poolaka ukse alla ning lahti sealt ei lasknud. Seejärel kõrvaldas Eglite konkurentsist oma rahvuskaaslase Ingus Jekabsonsi. Sellega oli ta jõudnud nelja parema hulka ning vastaseks sattus professionaalne driftija Ameerikast Ryan Tuerck. Kvalifikatsioonis neljandale kohale tulnud Tuerck näitas kogu päeva jooksul väga häid sõite, sõites täpselt nii nagu hindajad olid soovinud – sõita hüppest kohe auto tagaosaga võimalikult betoonseina lähedalt ning jõuliselt driftida kuni finišini. Tuercki ja Eglite duell oli väga tasavägine, ent võidu noppis Tuerck.

Nelja parema sekka võitlesid end ka eestlased Harold Valdma ja Allan Lätt, kes sattusid poolfinaalis vastakuti. Valdma tegi esimeses ringis suurepärase eessõidu ning Lätt püsis tal väga lähedal. Siiski kopeeris Valdma Lätti veidi paremini ning sellega selgus Tuerckile finaalsõidu vastane - selleks sai Valdma.

Finaalsõidus Tuerck versus Valdma läks ameeriklane jälitussõidus pisut liiga agresiivseks ning riivas taga sõites Valdma autot. Õnneks tegu oli piisavalt kerge puudutusega, et Valdma auto trajektoori see ei muutnud ning eestlane jätkas driftimist. Valdma andis vastasele hea lahingu, aga võitjana väljus sellest tulisest duellist Tuerck. Kaotust polnud Valdmal raske vastu võtta, sest vastane on maailmatasemel driftija ning endale püstitatud eesmärk sai täidetud – tulla sel etapil poodiumile. Tuerck jäi võistlusega väga rahule, sest Fail Crew meeskonnalt laenatud autoga sai ta üsna kiirelt sinapeale, konkurendid olid tugevad ning rada oli tema jaoks väga põnev.

Kolmanda ja neljanda koha selgitasid omavahel Allan Lätt ja Janis Eglite. Sellest võitluspaarist väljus võitjana lätlane Eglite. Sellegipoolest pole Allan Lätil põhjust kurvastamiseks, sest ta osales Drift Allstars sarjas esmakordselt ning kohe neljandat kohta pälvida on puhas rõõm.

Eesti korraldajatel oli au sellist Euroopa driftimise suurüritust Eestis läbi viia. Võistlejaid jäid rahule nii rajaga, selle turvalisusega kui ka korraldusega. Sarja järgmine ehk kuues etapp peetakse 6.-7. septembril Leedus Kaunase linnatänavail ning viimane etapp nädal hiljem Poolas. Seal selguvad lõplikud hooaja tulemused. Eesti edukaim sõitja on Harold Valdma, kes on praeguseks osalenud kolmel etapil saades kahel etapil neljanda ning ühel teise koha.

Drift Allstars GoPro Eesti etapi esikolmik:

  1. Ryan Tuerck

  2. Harold Valdma

  3. Janis Eglite

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles