Vatikani raadiolained võivad vähki põhjustada?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vatikani raadio antennid
Vatikani raadio antennid Foto: SCANPIX

Kohtu määratud uuring näitas, et Vatikani raadio antennide lähedal elavaid inimesi ohustavad elektromagnetlained, mis võivad vähki tekitada.

Uurijate kinnitusel on Vatikani raadioantennide asukohas Cesanos elektromagnetiline väli kuus korda lubatust tugevam, kirjutab The Telegraph.

«Leidsime korrelatsiooni Vatikani raadio elektromagnetlainete ning leukeemia ja lümfoomi haigestumise vahel. Seda eriti just lastel,» laususid uurijad.

Uurijate raportis seisab, et inimesed, kes on elanud Vatikani raadio peaantennidest 8,8 kilomeetri raadiuses vähemalt kümme aastat, on märgatavalt suurem oht haigestuda mõnda vähiliiki.

Vatikani raadio juhi Frederico Lombardi sõnul olid nad uuringu tulemustest teada saades jahmunud.

«Vatikani raadio on püüdnud järgida elektromagnetlainete kohta kehtestatud rahvusvahelisi reegleid. Alates 2001. aastast oleme allunud Itaalias kehtestatud karmimale samalaadsele seadusele, et inimeste tervis ohtu ei satuks,» selgitas esindaja.

Lombardi sõnul ei kinnita teised rahvusvahelised teadusuuringud korrelatsiooni vähi tekke ja elektromagnetiliste lainete vahel.  

Elanikud aga nõuavad, et Vatikani raadio antennid nende elukoha lähedalt teise kohta viidaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles