Pärnust pärit diskor vallutab maailma

Andris Tammela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Syn Cole ehk Rene Pais õppis Pärnu muusikakoolis klaverit, nüüd vallutab mees oma muusika ja remiksidega maailma klubisid ning tantsumuusika festivalid.
Syn Cole ehk Rene Pais õppis Pärnu muusikakoolis klaverit, nüüd vallutab mees oma muusika ja remiksidega maailma klubisid ning tantsumuusika festivalid. Foto: Erakogu

Reede õhtul hullutas Pärnu ööklubis Sugar üritusel “Hirmo faktor” rahvast suvepealinnast pärit DJ Syn Cole, kes on väidetavalt esimene Eesti artist, kelle produtseeritud lugu on Spotify's kuulatud rohkem kui miljon korda.

Syn Cole ehk kodanikunimega Rene Pais (26) on muusikat produtseerinud seitse aastat. Teda on kutsutud esinema maailma suurimatele tantsumuusika festivalidele, nagu Tomorrowland, Miami Ultra Music Festival, Creamfields, EDC Las Vegas jt.

Koostöö tuntud staaridega

Pärnu Ülejõe gümnaasiumi lõpetanud Pais õppis algul eraõpetaja käe all ja siis Pärnu muusikakoolis klaverit, kuid pärast gümnaasiumi lõppu paelus teda rohkem nokitsemine stuudios. Muusika tõttu jättis ta pooleli isegi õpingud kõrgkoolis ja seda ei ole noormees enda kinnitusel kordagi kahetsenud.

“Alustasin produtseerimisega 2007. aastal,” meenutas Pais Pärnu Postimehele antud intervjuus. “Tol hetkel oli stiiliks põhiliselt trance ning muusikat andsin välja teise nime alt. Huvi elektroonilise tantsumuusika vastu tekkis juba aastaid varem, kui kuulasin 1990. aastate vanu tantsuhitte.”

2012. aasta lõpus tootis Pais remiksi tuntud Rootsi produtsendi Avicii loole “Silhouettes”.

“See sai enamiku suurte DJde ja produtsentide toetuse nende raadiosaadetes ja live-üritustel,” märkis Pais. “See andis kindlasti hea tõuke edaspidiseks tegutsemiseks.”

Pärast seda võttis Avicii plaadifirma LE7ELS Paisi oma tiiva alla ja sealt sai ta ka oma artistinime Syn Cole.

Viimased viis aastat Tallinnas elanud ekspärnaka karjäär on sellest ajast peale läinud ainult ülesmäge. Ta tootis remiksi Avicii loole “Hey Brother” ja andis hiljuti välja tantsuhiti “Miami 82”. Festivalidel ja klubides üle maailma sadu tuhandeid inimesi hullutanud hitti on kuulatud Spotify keskkonnas üle miljoni korra.

Populaarne Norra produtsent Kygo remiksis aga seda lugu ja toda remiksi on kuulatud Soundcloudi keskkonnas isegi üle nelja miljoni korra.

Hiljuti avaldas pärnakas Coldplay loo “A Sky Full Of Stars” remiksi ja ta on teinud veel koostööd selliste staaridega nagu Katy Perry, Jennifer Lopez, Zedd ja Ed Sheeran.

Syn Cole lisas, et kindlasti mõtleb ta tulevikus albumi avaldamisele, kuid praegu keskendub singlite ja remikside tootmisele.

Eestis esineb harva

Sugari programmijuht Kert Klaus kinnitas, et Syn Cole’i kodulinna esinema saada oli paras väljakutse, sest DJ saabus hiljuti Põhja-Ameerika ning Aasia tuurilt ja tema maailmaturnee jätkub juba augustis.

Et programm on tihe, kinnitas ka noormees ise.

“Tuuritamist on tõepoolest sel aastal palju olnud,” rääkis Syn Cole. “Pärast reedest ülesastumist pean sõitma otse Tallinna lennujaama, et jõuda varajasele lennule. Laupäeval mängin juba ühel Šveitsi festivalil.”

Pais märkis, et esinemistega tegeleb tema agentuur ja seetõttu on tal rohkem aega keskenduda töö loomingulisemale poolele.

Syn Cole mängib klubides nii oma tuntuimaid lugusid kui remikse. Samuti tuleb sekka klubides populaarseid lugusid.

“Üritan settides hoida enda ja teiste lugudega 50/50 tasakaalu,” kinnitas ta. “Tegu on sel aastal mu ainsa Eesti esinemisega ja järgmise korrani läheb ilmselt kaua – sügise ja aastalõpu graafik tõotab tulla päris tihe.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles