Intervjuu: Patareiv kolis Savisaare poliitika pärast üleöö Pärnusse – mida tähendab see korraldajatele?

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Hiiesalu
Tõnis Hiiesalu Foto: Tõnis Hiiesalu

Eile lahvatas avalikkuses skandaal, kui keelustati homme Patareivanglas toimuma pidanud tuntud tantsumuusika pidu Patareiv. Põhjenduseks tõid Tallinna linnaisad Kultuuritolmu intsidendi politseinike ja ühe pidulise vahel, mille osas on algatatud juurdlus. Kahe kultuurisündmuse ühendavaks faktoriks on samad korraldajad. Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf põhjendas otsust meeste ebapädevusega avalikku ööelu sündmust korraldada. Pidu keelustati küll Tallinnas, kuid korraldajad juba nii kergelt alla ei anna - see viiakse üle Pärnusse. Küsisime korraldajatelt, mida tähendab nende jaoks Patareivi üleöö teise linna liigutamine ja milline oli nende sõda otsuse vastu. Kommenteerib vankumatu peakorraldaja Tõnis Hiiesalu. Loe intervjuud!

 Tõnis, räägi Pärnu Patareivist paari sõnaga - kuidas õnnestub sündmuse sinna organiseerimine?

Kõik on juba organiseeritud - Pärnus kohtume!

Allar Jõks ütles, et Tallinna linna põhjendus sündmuse keelustamisele on erakordselt napp - kas kaalusite ka protestimeelse Tallinna sündmuse korraldamist?

Lööme kokku oma otsesed ja kaudsed kulud kokku ja siis astume järgmise sammu.

Kas kunagi veel mõni Kultuuritolm või Patareiv leiavad Patarei vangla juba tuntud lavaesistel aset? Kui suur on võitlus Tallinna keskerakondliku linnavõimuga olnud? Kas uksed on su ees suletud või anti võimalus läbirääkimisteks?

Kalle Klandorfi sekretär ütles kolmapäeva hommikul telefonis, et Kalle ei soovi otsust kommenteerida. Oleks oluline saada linnavalitsuselt täpne selgitus selle kohta miks Patareivile avaliku ürituse luba andmata jäeti. Sellised otsused ei tohi sündida ilma põhjenduseta ja sellest peaksid olema huvitatud kõik, kes Tallinnas üritusi korraldavad. Kui algselt põhjendati keeldumist korraldajate võimetusega avalikku korda tagada, oleks esimese asjana tulnud korraldajale seada konkreetsed tingimused, mida täita (turvafirma valik/mahukam turvanõuete täitmise kontsept vmt). Sellist praktikat ei tohi tekkida, et linn lihtsalt otsustas ja kõik.

Mida tähendab sündmuse teise linna liigutamine teile finantsilisesplaanis?

Ilmselgelt on see palju väiksem üritus, 5 lava asemel 1.

Huvi korral panevad korraldajad marsruudil Patarei (Tallinn) - Katlamaja (Pärnu) käima ka eribussi. Huvilistel anda sündmuse Facebooki lehel märku: "Tahan bussi!"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles