Müstilised «karstilehtrid» ohustavad Lõuna-Korea kõrgeimat pilvelõhkujat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Korea pealinna Souli on sel suvel tekkinud kummalised pinnase vajumised, mis nüüd ohustavad Lõuna-Korea kõrgeimat ehitist.

Ei ole teada, mis pinnasesse auke tekitab, kuid asjatundjate sõnul võivad need Souli rajatavat Lotte World Towerit ohustada, edastab The Korea Times.

Samalaadseid auke on leitud ka Souli teistest piirkondadest.

Osa asjatundjaid on veendunud, et pilvelõhkuja juures olevad «karstilehtrid» tekkisid ehitustööde tõttu. Kuid see ei aita selgitada teisi Souli tekkinud auke.

Politsei hakkas müstilisi auke uurima kohe, kui esimesed 19. juulil ilmusid. Seni ei ole aukudele selgitust leitud.

«Politsei koostöös Souli linnavalitsusega uurib neid. Seni on tehtud kindlaks, et neid ei põhjustanud veetorud ega kanalisatsioon,» selgitas politsei esindaja.

CNNi andmetel on Lotte World Toweri ehitustandril ette tulnud veel teisi kummalisi ilminguid.

Ehituskoha lähedal asuv Seokchoni   järv on silmanähtavalt kahanenud. Veepind on alanenud umbes 70 sentimeetrit.

Ehitise rajamise taga oleva firma Lotte Groupi esindaja sõnas, et järvevesi ei saanud valguda pilvelõhkuja vundamendi alale, kuna see on veekindel.

Piirkonda uurinud geoloogid kinnitasid, et järvevesi ei tekitanud auke, kuid samas ei ole veel jälile jõutud, mis neid tekitab.

Lotte Groupi esindaja lisas, et aukude tekkepõhjus tuleb kiiremas korras teada saada, kuna vaid see aitab ära hoida massihüsteeriat.

Lotte World Tower on oma kõrguselt maailmas kuues ehitis.  

2016. aastal valmiv ehitis tuleb 123 korrusega ning on 556 meetrit kõrge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles