Galerii: Peeter Oja stand-up'i esikas tõi kohale hordide viisi huumorijanuseid

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui loll võib inimene olla on elu parimas vormis oleva Peeter Oja särav ja teravmeelne stand-up tõekuulutus Eesti elust, Eesti inimestest ja elust Peeter Ojana.

Teisipäeval, 5. augustil toimus Tallinnas Nõmme kultuurikeskuses esietendus, mis oli ühtlasi ka avalöögiks üle-eestilisele stand-up comedy turneele, mille korraldab värske stand-up-kaubamärk POINT. 

Peeter Oja astus Nõmme Kultuurikeskuses esmakordselt publiku ette oma uue stand-up tekstiga «Kui loll võib inimene olla». Tükk võtab terava vaatluse alla lolluse selle mitmes mõõtmes.
 
Peeter Oja arutles küsimuste üle: Mis on lollus? Kes on loll? Kuidas lollust ära tunda? Kas üldse ja kes võib määratleda lolle ja lollust? Milline oleks maailm, kui lollust oleks vähem või, kui lollust annaks vältida? Näitleja käsitles lolluse ilminguid laial spektril - tolmuimejatest pangaduseni ning aiatöödest,  välitualettidest ja poliitikutest Peeter Ojani.
 
Näitleja ise ütleb etenduse kohta järgmist: «Ei saa just öelda, et inimene oleks kõige nutikam olend siin maa peal, kuigi ta iseennast selleks peab. Inimeselt eeldaks kohati rohkem arukust… Ei, ma ei hakka seal laval kedagi isiklikult ette võtma või kellelegi ära panema. Kui ma kellegi nime nimetan, siis iseenda. Kuigi jah,on paar poliitikut, kellest ma räägin,» tunnistas Oja. 
 
«Mul ei ole kunagi olnud eesmärk kedagi torgata, aga poliitikud torkavad silma, poliitik on nagu mahakukkunud münt, mõni lihtsalt sädeleb paremini. Kui ta sinna pjedestaalile on valjuhäälselt roninud ja lehvitab kogu aeg lippu, siis no kuramus, kuidas sa ei võta seda tüüpi. Teine on oma olemuselt nii markantne, et sa pead lihtsalt võtma,» selgitas Oja, miks ta poliitikute üle nalja heidab.
 
Esikal oli kohal hordide viisi huumorijanuseid, kes kuumast ilmast hoolimata olid nõus end kultuurimajja pressima ning tunnijagu ühemehekomöödiat kaema.
 
Vaata pilte!
 
 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles