Šampanjatabletid – liiga hea, et tõsi olla?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šampanjatabletid – liiga hea, et tõsi olla?
Šampanjatabletid – liiga hea, et tõsi olla? Foto: SCANPIX

Prantsusmaa tuntud šampanjabränd Veuve Clicquot olevat hakanud tootma vees lahustuvaid šampanjatablette.

See samm võib lõpetada šmpanja pudelitesse villimise, korkide paukudes lendamise ning pudelite taaskasutamise, eadstab The Local.

Prantsusmaa sotsiaalmeedias tekkis eile diskussioon väidetavate šampanjatablettide teemal. Uut tabletti olevat vees sama kerge lahustada nagu pohmellitablette.

Sotsiaalmeedias levinud teates seisis: «2014. aastal pärast pulberalkoholi leiutamisega tuli Veuve Clicquot lagedale lahustuvate šampanjatablettidega, mis vette panduna annavad suurepärase šampanja».

Juures oli selgitus, et tablett tuleb panna vette ja lasta lahustuda. Jook kannab aga nime Shh......ampagne, kuna tablett teeb vees lahustudes just sellist heli.

Hiljem selgus, et leiutise taga ei ole Veuve Clicquot, vaid Venemaa reklaamiagentuur Firma ja tegemist on väljamõeldisega.

Prantsusmaa veini- ja šampanjatootjate ühendus nõuab nüüd Vene firmalt selgitust ning sellise uudise internetist eemaldamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles