Video: Egiptuse lastekodu julmused

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägivald Egiptuse orbudekodus
Vägivald Egiptuse orbudekodus Foto: Youtube

Internetti jõudnud video Egiptuse Kairo lastekodus aset leidnud vägivallast viis selleni, et nimetatud lastekodu juht arreteeriti.

Videol on näha, kuidas lastekodu juht järjest seisnud  4 - 7-aastaseid lapsi peksab nii kepi kui jalaga, edastab AFP.

Väljaande Al-Ahram andmetel tegi selle video mitu kuud tagasi orbudekodu juhi abikaasa. Naine läks hiljem mehega tülli ja pani video internetti.

«Tal on kombeks oma stressi laste peal maandada. Tegin temast salaja video, mille nüüd internetti panin. Ta oli vägivaldne isegi minu ja meie laste vastu,» selgitas naine.

Politsei süüdistab lastekodu juhti 13 lapse piinamises. Kui Egiptuse kohus ta süüdi mõistab, võib ta saada kolme aasta pikkuse vanglakaristuse.

Prokuröri sõnul sõnasid lastekodulapsed, et neid peksti, kuna nad ei olnud küsinud luba televiisori vaatamiseks.

Kairo võimuesindajate sõnul oli orbudekodu juht ülekuulamisel end kaitsnud öeldes, et ta aitas kehalise karistamisega laste kasvatamisele kaasa.

Juhi sõnul andis ta lastele «eluks vajaliku õppetunni», kuna tema sõnul mängisid lapsed elektriseadmetega ja ta kartis nende elu pärast.

Egiptuse president Abdel Fattah Al-Sisi andis käsu juhtunut uurida. Giza provintsi kuberner vallandas lastekodu senised juhid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles